Brighton Sheffield Wednesday 16 maj 2016

Speltips, Brighton – Sheffield Wednesday 16/5: Målpartaj i returen?

Sheffield Wednesday har ena foten i playoffinalen mot Premier League efter ett bra resultat i hemmamatchen mot Brighton. Returen kan mycket väl bli en intressant sådan – lurar ett målpartaj runt hörnet?


Dominans, ett mål i första, ett i andra halvlek och en hållen nolla. Sheffield Wednesday vann hemmafajten i det här dubbelmötet med 2-0 och sitter med andra ord i en relativt bekväm sits, även om det kan vända fort.

Å andra sidan ska det nämnas att Brighton spelade de avslutande 30 minuterna med en man mindre på planen i och med att hela fyra spelare skadades, varav två i första halvlek.

Kanske var den där dominansen lite överraskande; Brighton kom ju hela 15 pinnar över Wednesday i Championship och var i kalasform inför matchen. Blir det annorlunda nu, när de måste jaga i uppförsbacke direkt och har hemmapubliken som stöd?

Och sedan var det såklart en stor käftsmäll för Brighton att de inte lösa den där direktbiljetten uppåt i systemet, när man ”bara” fick oavgjort mot Middlesbrough i den sista seriematchen. Tufft att ladda om medan det stod klart ett par veckor före den avslutande fajten att Wednesday skulle spela playoff.

Jagar i uppförsbacke

Extremt tuff situation för Brighton. De måste sätta i växeln från start; hämta in två baljor och när positionerna pushas upp, ökar också Sheffield Wednesdays målmöjligheter.

Som så ofta tenderar ju de avslutande mötena i dubbelmöten som detta bli mer öppna och således även målrika. Nu räknas inte bortamålen i playoffet, men det är alltjämt så att Brighton inleder i uppförsbacke – och det är inte bara ett mål som ska hämtas in.

Så – målrikt?

I serien snittade Brightons matcher ~2,5 mål och Wednesdays ~2,4. Runt den utsatta linan med andra ord.

Goldson, Hemed samt Sidwell, som blev skadade senast, väntas missa även den här matchen. Avbräck i alla delar. Går jämnt ut i den offensiva-defensiva balansen?

Ett skadeskjutet Brighton ska alltså försöka vända 0-2 till vinst under de avslutande 90 minuterna. Kommer finnas fina ytor för Sheffield Wednesday att operera på – och målen känns klart närmare till hands än vad oddssättarna menar.

Över 2,5 mål spelas till 2,30 x insatsen hos Expekt.

Sjuka 500% bonus hos Expekt!

Sätt in 100 kr hos Expekt och få hela 600 kr att spela för!
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 16/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 30%
2: 30%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 61%

 


60 free spins utan insättning!


SverigeKronan ger nya kunder 60 free spins helt utan krav på insättning. Vid insättning får du ytterligare free spins och bonus.

Hämta dina free spins här.

Jämför casinon

Send this to a friend