Kalmar AIK 10 juli 2016

Speltips, Kalmar – AIK 10/7: Gästerna i favoritposition

Småland mot Solna. Kalmar välkomnar AIK till Guldfågeln Arena under söndagseftermiddagen och vi menar att oddssättarna är ute och vimsar inför matchen. Insatsen ska – nästan – dubblas!

null

Det är en oerhört intressant fajt som ska avsluta veckan.

Kalmar har varit upp och ner under våren. Undertecknad är en av dem som menat att KFF är allmänt överskattade – och visst är de inte bättre placerade än nia, men de har också varit hårt skadeskjutna, ska nämnas.

Slutspurten före uppehållet var dock stark; fyra förlustfria matcher radades upp, varav två var vinster. Har formen konserverats? Prestationerna under sommarvilan lovar ändå en del inför framtiden.

Gästande AIK, då? De har redan haft ett tränarbyte – Andreas Alm ersättes av nygamla Rikard Norling – och effekten har knappast uteblivit. För tillfället innehas fjärdeplatsen i serien; våren avslutades starkt och i Europa League-kvalet har solnaiterna avancerat vidare till den andra rundan efter att walesiska Bala Town städats bort med 4-0 över två möten.

Ahmed Yasin, avstängd, missar matchen för AIK. Kalmar får tillbaka flera pjäser och har faktiskt alla tre bröderna Elm i truppen. Däremot är det ännu oklart huruvida 90-minutersstatusen ser ut, eller om det snarare är på tal om inhopp för framförallt Rasmus Elm.

Svårt att se AIK förlora

Oddsen på spelen till AIK:s favör har dippat lite, den raka tvåan runt fyra-fem punkter, de senaste timmarna och där skulle man egentligen ha varit snabbare i tanken – men värdet, det finns väl fortfarande kvar?

AIK är trots allt snäppet – snäppen? – vassare än Kalmar; det är, i min bok, toppmaterial mot ett Kalmar som på sin höjd håller för mittenstriden.

Det finns absolut förutsättningar för en tät strid, men Kalmar har inte varit den starka hemmakraft de annars varit kända för att vara – och eftersom matchen spelas på naturgräs minskar förstås betydelsen av hemma-/bortafaktorn.

Och ja, de senaste åren har AIK haft det enkelt för Kalmar. Inte en enda av de sex senaste inbördes mötena, varav en vänskapsmatch, har förlorats och tre av dessa vunnits.

Undertecknad har svårt att se AIK förlora den här matchen och spelar solnaiterna med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 1,92 x insatsen.

Sätt dina egna odds, nu 1 000 kr bonus

Hos Betfair kan man sätta sina egna odds, eller spela på andra spelares odds. Nu får nya kunder fina 1 000 kr i bonus.
Hämta bonusen här.

Speltips:

Speltips: AIK +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 10/7
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 37%
X: 29%
2: 38%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 50%

 


60 free spins utan insättning!


SverigeKronan ger nya kunder 60 free spins helt utan krav på insättning. Vid insättning får du ytterligare free spins och bonus.

Hämta dina free spins här.

Jämför casinon