Speltips: Milan – Barcelona, Champions League

Emil Jakobsson Publicerat: 20 February 2013

Speltips-milan-barcelona
En riktig klassiker väntar i Champions League då det tidigare storlaget i Europa AC Milan tar emot FC Barcelona som dominerat de senaste åren.

Balotelli saknas
Milan har visat fin form den senaste tiden då de har fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna i ligan. Sedan mitten av november har man bara en förlust och nyförvärvet Mario Balotelli har imponerat stort. Om man inte räknar ett självmål som Parma gjorde när de mötte Milan har han gjort samtliga Milans mål sedan han anslöt, fyra mål på tre matcher har det blivit. Han kommer dock inte finnas med för Milan då han redan spelat för City under årets upplaga av Champions League. förutom Balotelli saknar man även flera spelar på grund av skador som t.ex.  Robinho, de Jong, Salamon, Antonini, Bonera och Amelia.

Frågan är hur man kommer klara sig utan Balotelli som varit så dominant för dem de senaste omgångarna.

Tips: Missa inte vår bonusguide, upp till 1 300 kronor i bonus från spelbolagen.

Håller Messis snitt i sig?
Barcelona förlorade överraskande i slutet av januari borta mot Real Sociedad och kryssade borta mot Valencia två veckor senare men förutom de två missarna har man vunnit samtliga matcher i ligan (15 stycken) sedan krysset mor Real Madrid den 7 oktober. Lionel Messi blir givetvis en nyckel ikväll, hans målsnitt hemma i ligan på hela 1,3 mål per match och gruppspelet av årets Champions League blev målsnittet 0,83 mål per match.

Barcelona väntas ha Xavi tillbaka men Adriano, Abidal och Villa kommer inte finnas med mot Milan.

Dyster satistik för Milan
Ser man till inbördes möten är statistiken förkrossande, Milan har bara en seger på de nio senaste matcherna mot Barcelona. Totalt har det blivit tre segrar för Barcelona, fyra kryss och en seger för Milan. Senast lagen möttes var i Champions League 2012, då slutade mötet i Italien 0-0 och i Barcelona vann hemmalget med 3-1.

Vi tror att Milan kommer få det väldigt tungt utan Balotelli men samtidigt känns runt 1,5 för bortaseger i Champions League för lågt för ett spel då Barcelona har ett hemmamöte kvar efter den här matchen.

Vi siktar istället in oss på underspelet.

Hemma i ligan öser Barcelona in mål men mot tuffare motstånd är det betydligt lägre siffror. Under gruppspelet gjorde man t.ex. bara elva mål på sex matcher och mot Valencia och Real Madrid nu senast har matcherna slutat 1-1.  Kombinerat med Milans något mer defensiva elva och att båda lagen kommer vara nöjda både med 0-0 samt 1-1 gör att vi testar underspelet, speciellt då vi får så bra odds på under 3,0.

Spel: Under 3 mål (Pengarna tillbaka vid prick 3 mål)
Odds: 1,75
Bolag: Bet365 (Hämta din Bet365 bonus här)
TV: Viasat Fotboll
Stream: Viaplay.se (Klicka här för att öppna konto, TV+Film gratis i en månad)
Fotbollsresor: Se returen i Barcelona 13/3, paket med hotell från 2731

Väntade startelvor:

Milan

Abbiati
Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio
Montolivo, Ambrosini, Nocerino
Boateng, Pazzini, El Shaarawy
Barcelona

Valdes
Alves, Pique, Puyol, Alba
Xavi, Busquets, Fabregas
Pedro, Messi, Iniesta