Speltips & odds, CHL: Färjestad – Zürich Lions 4/9

Emil Jakobsson Publicerat: 3 September 2014

lions
Champions Hockey League, CHL, är tillbaka under torsdagen. SVT 2 sänder direkt från Karlstad där Färjestad tar emot storlaget Zürich Lions. 

SHL-premiären är fortfarande en vecka bort men CHL går in på sin tredje omgång under torsdagen. Förutom Färjestad har även Skellefteå, Frölunda samt Växjö matcher under torsdagen av de svenska lagen.

Zürich Lions är en maktfaktor hemma i Schweiz där de även är regerande mästare. Under de sju senaste säsongerna har de bland annat vunnit den inhemska ligan tre gånger samt föregångaren till dagens Champions Hockey League 2009 efter att de slagit KHL-laget Metallurg Magnitogorsk med totalt 7-2.

Värt att notera är även att Zürich bara tappat en spelare från förra säsongen vilket säger en del om de ekonomiska musklerna i klubben.

Färjestad och Zürich möttes även i förra omgången av CHL och det var värmlänningarna som lyckades vinna med 3-2 efter förlängning.

Ser vi till den första omgången av CHL vann Zürich med 4-1 mot Vålerenga Oslo samtidigt som Färjestad föll med samma siffror mot Vienna Capitals.

“Ett av Europas bästa lag utanför KHL”

Färjestads tränare Tommy Samuelsson har trots segern nu senast stor respekt för motståndet.

– Jag hoppas våra fans kommer och stödjer oss på torsdag och lördag. Vi möter två mycket bra lag, jag rankar Zürich som ett av Europas bästa lag utanför KHL, säger han till klubbens hemsida inför matchen.

– Ett skridskoskickligt lag med fantastiskt bra utländska spelare och de allra bästa schweiziska. De skapar ett enormt hårt tryck i offensiv zon när de kommer och det gäller för oss att stå emot detta på ett bra sätt, fortsätter Samuelsson.

Även vi är väldigt imponerade av Zürich och nu senast kunde Färjestad tacka målvakten Justin Pogge som stod för 35 räddningar. Färjestad har hemmaplan vilket givetvis är en fördel men vi anser inte att de bör vara favoriter runt 1,9 vilket spelbolagen erbjuder.

Speciellt inte med tanke på hur trögt Färjestad brukar inleda säsongerna för att sedan växla upp.

Vi testar därför dubbelchans X2 till fina 1,95 hos Nordicbet. Saknar ni konto hos dem får ni 1 000 kr bonus samt ett gratisspel värt 500 kr här. 

 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Färjestad 1,91 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 4,5 bwin logo 1 000 kr
Zürch 3,45 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 5,5 mål 1,63 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 5,5 mål 2,3 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
Spelstopp: Torsdag 4/9 kl 20:00
TV:  svttva logosvtplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo