blackburn middlesbrough 28/12

Speltips/rek & odds: Blackburn – Middlesbrough 28/12

blackburn middlesbrough 28/12Jakten på PL-biljetterna fortsätter i Championship, en jakt som Blackburn och Middlesbrough i allra högsta grad är inblandade i – och under söndagen möts de på Ewood Park.

Blackburn har sjunkit ner till åttondeplats efter bara fyra inspelade poäng på de fem senaste matcherna, men upp till sjätteplatsen som innebär kvalspel och Watford skiljer det bara fyra pinnar. Man kommer från ett plattfall borta mot Bolton, där man ledde med 1-0 en bit in i den andra halvleken innan matchen vändes under loppet av en treminutersperiod. Revanschlustan är stor?

På hemmaplan är Blackburn, precis som i fjol, klart starkare än borta. Sex matcher har vunnits, en slutat oavgjort och två förlorats på Ewood Park. Fjolårets identiska möte med detta vanns med 1-0.

Den defensive mittfältaren Corry Evans är avstängd efter att ha – hör och häpna – dragit på sig sitt tionde gula kort för säsongen mot Bolton.

8/11 över 2,5 mål

Middlesbrough har tagit ett jättekliv från i fjol, då man slutade tolva i Championship. Nu är laget fyra. Formen är kanske inte toppad, men ändå riktigt bra med endast en förlust på de tio senaste matcherna (5-4-1).

På Boxing Day stod man för en superb insats mot Nottingham och vann med hela 3-0 efter en sprudlande andra halvlek, och inte minst slutkvart.

Lagets bortafacit är bra, näst bäst i serien; men mot toppkonkurrenten Ipswich i den senaste matchen på resande fot förlorade man med 2-0.

Toppfajt, två starka offensiver och ett Blackburn som för tillfället har svängdörrar bakåt. Luktar målrikt? Ja, absolut.

I sju av Blackburns elva hemmamatcher har det blivit minst tre mål, fem av Middlesbroughs elva på bortaplan likaså. Allt över dubbla degen för överspelet ser jag som bra. Bäst på marknaden är William Hill med 2,05x, vilket synas.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Blackburn 3,10 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,40 1 000 kr
Middlesbrough 2,50 250 kr
Under 2,5 mål 1,85 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,05 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 16:00, 28/12
TV:    (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 58960]

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson