bp östersund 3/4

Speltips/rek & odds: Brommapojkarna – Häcken 20/9

bp häcken 20/9Hopplösa jumbon Brommapojkarna får besök av Europajagande Häcken till Grimsta IP. Stensäker tvåa?

Det är nästan jobbigt att se BP förlora match efter match. Hoppet är borta. Glädjen likaså. Har efter tjugotre omgångar nio ynka poäng – och fjorton upp till kvalplatsen. Frågan är om man ens når upp till Syrianskas pinsamma siffror från i fjol, fjorton pinnar.

En vinst har det alltså blivit på alla dessa matcher. Den kom i maj och sedan dess har sexton matcher spelats. Nu, sex raka torskar. Fyra av dessa med marginal. Vi kan sammanfatta BP:s situation som misär. Total misär.

Laget har haft enorma skadeproblem och tvingats spela ett flertal spelare på ovana positioner. Nu börjar det dock ljusna lite smått. Den mest väntade onaturliga konstellation är att den offensive mittfältaren Pontus Åsbrink väntas starta på ytterbacken. På frånvarolistan finns fortfarande Martin Falkeborn, Kirstinn Jonsson, Pontus Segerström, Fredric Jonson, Filip Tronet och Andreas Eriksson. Fystränaren, hallå?

Klasskillnad

Häckens maskineri har börjat hacka lite smått på sistone, men det är långtifrån någon kris i klubben. Europaplatserna är fortfarande inom räckhåll och man gjorde en fantastisk första halvlek mot serieledande Malmö senast, där man ledde med 3-1. I andra blev man för passiva och släppte in två baljor. Slutresultatet – 3-3 – är långtifrån någon skam.

Nu har göteborgarna fyra i följd utan vinst i seriespelet. Tre av matcherna har slutat oavgjort och mestadels har spelet varit klart godkänt. En del marginaler emot, samt svåra matcher överhuvudtaget.

Även Häcken har en del spelare frånvarande, även om läget inte alls är lika prekärt som för BP. De som behöver uppmärksammas är fotskadade Carlos Strandberg och avstängde Simon Gustafson. Den sistnämnde är ett tufft avbräck. Med stor sannolikhet kliver hans broder, Samuel, in på hans position. Väldigt talangfull han också.

Ett Brommapojkarna i bottenform, utan självförtroende och med enorma skadeproblem lär inte vara mycket till motstånd för Häcken som jagar trepoängare nu i slutskedet för att ta en av Europaplatserna.

Dessutom är BP extremt sårbara i defensiven, samtidigt som det finns vissa spelare som kan sticka upp framåt. Vi behöver en oddsboost på Häcken-segern och lägger till över 2,5 mål. Till dubbla degen känns det överkomligt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Brommapojkarna 7,95 1 000 kr
Oavgjort 4,85 1 200 kr
Häcken 1,46 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,50 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,55 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Häcken att vinna & över 2,5 mål
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16:00, 20/9
TV:  [csports] (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 50064]

 

Statistik, lagens fem senaste matcher:

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Kommer upp strax innan avspark

Skrivet av: Emil Jakobsson