Speltips/rek & odds: Chelsea – Norwich 4/5

Spelbloggare Publicerat: 4 May 2014

Chelsea Norwich Speltips 4/5 2014Chelsea har en minimal chans på titeln. Nu möter man ett Norwich som kämpar för sin överlevnad i Premier League.

Både City och Liverpool är två poäng framför Chelsea i tabellen, med två matcher kvar att spela. Även målskillnadsstatistiken är sämre än konkurrenternas. Arsenal, som är fyra, har man fem pinnar ner till. Fokus kommer ligga på att göra två bra insatser nu i avslutningen och Mourinho bör inte ha några problem att motivera sina spelare.

Norwich har sämst form, baserat på de fem senaste matcherna, i Premier League. Inte en enda poäng har inkasserats på matcherna och nu ser det ut att bli degradering. Tre poäng har man upp till Sunderland, på platsen över sträcket, samt en hel del mål att ta in. Motståndet i slutet kunde knappast varit mindre passande. Nu Chelsea, därefter Arsenal.

Chelsea har två raka förluster (Sunderland & Atletico Madrid) på Stamford Bridge. Dessförinnan hade man tjugo raka utan förlust hemma. Norwich är seriens sämsta bortalag med åtta poäng på arton matcher.

Oscar, Cech (skadade) och Ramires (avstängd) saknas i hemmalaget.

Knappt värdespel

Chelsea ska egentligen bara springa hem den här matchen, men 1,2 gånger pengarna är långt ifrån lockande, speciellt med tanke på förutsättningarna.

Kortlinan är satt på 3,5, vilket vanligtvis är väldigt lågt, men det kommer troligtvis inte slängas upp speciellt många kort.

Antal kort i lagens fem senaste PL-matcher (rött räknas som två):
Chelsea: 4, 3, 4, 0, 5
Norwich: 2, 5, 4, 1, 3

Huvuddomaren, Neil Swarbrick, brukar ta det hyfsat lugnt med korten.
Hans fem senaste: 0, 5, 2, 4, 3

Jämn över/understatistik för alla parter. Brukar röra sig runt linan. Det som talar för att det kanske blir lite fler kort än vanligt är att Norwich kommer vara tvungna att jaga tre poäng och således kan bli lite mer aggressiva än vanligt samt att det är sluttampen på säsongen med två klubbar som kan känna viss uppgivenhet. Blir lätt frustrerat då och onödiga varningar riskerar att tas.

50/50 på över/under, skulle vi säga – och Nordicbet erbjuder 2,02 för över, vilket innebär ett visst spelvärde. Shoot!

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (Nya kunder får 1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
TV: Viasat Fotboll, 4/5 17:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av:  Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Chelsea 1,2 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 7,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Norwich 17,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,6 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,52 [nordicbet 1 000 + 500 kr