Speltips/rek & odds: Elfsborg – Malmö 1/6

Spelbloggare Publicerat: 31 May 2014
Speltips Elfsborg Malmö 1/6 2014
Foto: Bildbyrån

Den allsvenska veckan avrundas med en tidig seriefinal mellan tvåan Elfsborg och ettan Malmö. Kan knappast bli bättre, va?

Formtoppen kunde inte vara bättre tajmad. Elfsborg har bara en torsk sedan premiären och har hållit nollan i tre av de fyra senaste matcherna. Stundtals är spelet briljant, även i förlustmatchen mot AIK bjöds publiken på fin fotboll.

Malmö har å andra sidan tappat en del och har inte alls agerat som ett mästarlag de senaste veckorna. 3-1-1 är formfacit, vilket inte alls är dåligt; men spelet – stundtals uselt. I mötena mot AIK och Mjällby närmast plockade man sammanlagt fyra pinnar. Förtjänt? Inte alls.

Mötet blir än mer intressant då detta är seriens bästa bästa hemmalag respektive bortalag. IFE har vunnit 5/5 hemma och MFF likaså, fast på bortaplan.

Kevin Stuhr Ellegaard och Anders Svensson kommer troligen inte medverka på grund av småkänningar. Annars, inget nytt på den fronten för Elfsborg.
UPPDATERING: BÅDA FINNS MED FRÅN START

Malmö är närmast befriade från skador och har bara Simon Thern på listan, men även den offensive ytterbacken Miiko Albornoz missar matchen då han är på landslagsuppdrag med Chile.

6/10 minst tre mål

Det är en öppen match att vänta och oddssättarna ligger helt rätt i 1X2 och vi kan således inte hitta spelvärde där. Mål kommer det däremot bli, det kan jag nästan lova.

Abbas Hassan, Ellegaards ersättare, höll visserligen nollan senast, men är inte i närheten av en lika bra målvakt som sin konkurrent; är lite virrig i positionsspelet och saknar den pondusen man önskar hos en allsvensk förstakeeper. Ett fyndigt och snabbt Malmö lär få hål på honom. Molins tänkbar målskytt? Han har i alla fall målat i fyra raka matcher.

Elfsborg har inte lämnat hemmaborgen mållösa på nio matcher (serien, cupen och vänskapsmatcher inräknade). Spelare som Prodell, Nilsson och Larsson sticker ut offensivt och kommer ställa till med bekymmer för MFF-försvaret.

I 3/5 av IFE:s hemmamatcher har det blivit minst tre mål, för Malmö är bortastatistiken densamma. När 2,5-målslinan har understigits har det varit mot lag på den undre halvan av tabellen. Här kommer båda vilja ta kommandot direkt och på konstgräset kommer det gå snabbt för dessa två passningsskickliga lag.

Linan har passerats 6/8 senaste inbördesmatcherna. Känslan är att det blir så även nu.

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (Nya kunder får 1 000 kr bonus)

Speltips: Guillermo Molins målskytt
Odds: 3,1 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)

TV: Cmore Sport, 1/6 17:30 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Elfsborg 2,35 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,40 williamhill logo 1 000 kr
Malmö 3,20 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,98 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr