frölunda - Malmö 30/12 2015 speltips

Speltips/rek & odds: Frölunda – Leksand 13/11

Frölunda - Leksand, SHL speltips & odds 13/11 2014
Frölunda har samma poäng och samma målskillnad som Skellefteå. Under torsdagen tar de emot Leksand hemma i Scandinavium och siktet är givetvis inställt på tre viktiga poäng i jakten på serieledningen.

Frölunda hade en 5-1-seger att gå på när de under tisdagen än en gång ställdes mot Tappara Tempere i Champions Leagues sextondelsfinal. De behövde bara undvika att förlora med fyra mål men vann matchen med 4-2 och avancerade vidare till kvartsfinalen.

De har med andra ord redan fått upp matchtempot efter landslagsuppehållet till skillnad mot Leksand som inte spelat någon match sedan den 1 november.

Frölunda rundade av innan uppehållet med att vinna de två sista matcherna mot Skellefteå och Växjö. Faktum är att de vunnit 11 av deras 13 senaste matcher om man räknar in både SHL och CHL.

Seriens sämsta bortalag

Leksand ligger visserligen sist i SHL men de började plocka en hel del poäng under de sista matcherna innan uppehållet. De vann nämligen tre av fem sista matcherna men samtliga segrar kom på hemmaplan. På bortaplan har de varit riktigt usla, bara tre inspelade poäng på nio matcher, klart sämst i serien.

När lagen möttes i mitten av oktober i Tegera Arena lyckades Frölunda vinna med 2-1 och göteborgarna vann även försäsongsmatchen mellan lagen med 5-3 i augusti.

Leksands svaga bortaspel, det faktum att Frölunda redan har matchtempo efter CHL-matchen i tisdags och deras fantastiska form gör att vi tror på hemmalaget här.

Vinner de första perioden?

Däremot betalar ettan bara 1,45 vilket gör att vi testar spelet att Frölunda vinner första perioden. De har gjort första målet i elva av deras 18 matcher vilket är tredje bäst i SHL, Leksand har samtidigt bara gjort första målet i sex matcher vilket är sämst i SHL. På bortaplan har Leksand bara gjort det första målet i två av nio matcher.

Samtidigt pratade Frölundas tränare Roger Rönnberg efter matchen i CHL att han inte var nöjd med inledningen av första perioden. Han nämnde att uppehållet kan vara en anledning när de inte tränat ihop och saknade rätt matchtempo. Nu har de en match i benen och räkna med att Rönnberg kommer trycka på att han vill se en bra start till skillnad från nu senast.

Frölunda att vinna första perioden betalar fina 2,05 hos Ladbrokes vilket kan jämföras med 1,78 hos Betsafe. Nya kunder hos Ladbrokes får ett bonusspel värt 1 000 kr. 

Även handikappet -1,5 mål på hemmalaget kan vara intressant men oddset 1,85 är något för lågt vilket gör att vi testar spelet i första perioden. Om oddset kryper upp något är även handikappspelet bra, till exempel om det står 0-0 några minuter in i matchen kan livespelen fungera.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 1,45 1 000 kr
Oavgjort 5,5 1 200 kr
Leksand 6,6 3 000 kr
Under 5,5 mål 1,55 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,6 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner första perioden
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Torsdag 13/11 kl 19:00
TV:  [csports]  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 54926]

Skrivet av: Thomas Mäkitalo