Speltips/rek & odds: Juventus – Olympiakos 4/11

Spelbloggare Publicerat: 4 November 2014

juve olympiakis 4/10Ett revanschsuget Juventus tar emot Olympiakos när gruppspelet i Champions League vänder. Fortsätter hemmavinsttrenden i grupp A?

Trots tre friska pinnar och 2-0 borta Empoli senast kan man inte annat än att bli fundersam över Juventus form. Två vinster, ett kryss och två förluster är storlagets facit på de senaste matcherna. Förlusterna har kommit mot Genoa och just Olympiakos – krysset mot Sassulo. Något laget självklart inte är nöjda med.

Skulle vara förödande att inte vinna, eller ens tappa poäng här – när Atlético och Olympiakos redan har ett tre poäng stort försprång från italienarna.

Olympiakos har, bortsett från 0-2-förlusten mot Malmö, gjort det oerhört bra i Champions League. Vinsterna mot världsklasslagen Juventus och Atlético är meriterande, men vi vet också att Olympiakos är som bäst hemma i Grekland, på Stadio Georgios Karaiskáki. Tio av de femton senaste CL-matcherna på bortaplan har förlorats.

Nu har laget två raka kryssmatcher, en av dem i den inhemska serien och den andra i den inhemska cupen. Endast ett mål har gjorts i dessa matcher, trots stort bollinnehav och massvis av målchanser i båda. Vi sätter frågetecken för effektiviteten.

Frånvarande spelare:
Juventus: Pepe (osäker), Evra, Caceres, Barzagali,
Olympiakos: Benitez, Dominguez, Botia (osäkra)

Generöst odds på kortmarknaden

Det råder en hemmavinsttrend i grupp A. Hemmalaget har dragit det längsta strået i samtliga sex matcher. I denna match tror vi att det fortsätter på samma spår, men på grund av Juventus tveksamma prestationer på sistone och det snåla oddset på ettan, 1,33, undviker vi 1×2-marknaden.

Däremot hittar vi ett intressant kortspel. Linan är på 3,5 kort – och för överspelet får vi mycket fina 1,80 gånger pengarna hos Bet365. Där räknas ett rött kort som två när spelet rättas, vilket innebär att våra möjligheter att spelet sitter ökar jämfört med hos andra bolag.

Det här är på alla sätt och vis en ödesmatch för Juventus, en oerhört betydelsefull för Olympiakos. Vi kommer få se en hel del kamp och i förlängningen flera kort, tror vi.

Av Olympiakos tre matcher i årets CL har linan blivit överstigen i samtliga. För Juventus, två av tre gånger.

Huvuddomaren heter Martin Atkinson och han har på sina tio dömda matcher i årets turnering snittat 4,2 kort per match. Ingen jätteaggressiv domare, men som inte heller tvekar på att plocka upp ost- och tomatskivorna när det krävs.

Spelbart ner till runt 1,70.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Juventus 1,33 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 5,50 unibet logo 1 200 kr
Olympiakos 12,00 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,95 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,89 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:45, 4/10
TV:  viasatsport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson