kroatien norge 28/3

Speltips/rek & odds: Kroatien – Mexiko

Kroatien Mexiko speltips 23/6 2014
Foto: Bildbyrån

Otroligt jämna Grupp F ska summeras under måndagen. Kroatien och Mexiko står för den ena matchen.

Helt öppet är det inför den sista omgången. Brasilien och Mexiko står på fyra pinnar, Kroatien tre och Kamerun noll. Vinnaren i denna match hamnar, som sämst, på andraplats, vilket innebär åttondelsfinal. Krysset skulle innebära att båda lagen avancerar, vid en storskräll i matchen mellan Brasilien och Kamerun, men det är inte speciellt troligt.

Kroatien stod för en superb insats i premiären mot Brasilien, men förlorade matchen på grund av två stora domarmissar. Mot ett splittrat och uselt Kamerun vann man med fyra mål mot noll, och visst hade det kunnat bli ännu större siffror.

Även Mexiko har briljerat, resultat- som spelmässigt. 1-0 mot Kamerun är visserligen inget resultat att skryta över, men oavgjort mot Brasilien, däremot. Stor matchhjälte var målvakten Guillermo Ochoa, som omöjligen kan ha gjort en bättre match någonsin tidigare.

Hög toleransnivå

Det är uppenbart att domarna har fått instruktioner av FIFA att hålla i korten detta mästerskap. I endast fem av tjugotre matcher har mer än 3,5 kort delats ut och extremt bryska och aggressiva Honduras har varit inblandade i två av dessa.

Hejdlöst hög nivå som gäller, alltså. Båda lagen har en match vardera där linan överstigits, men i de fallen har det varit i matcher mot Brasilien och publikens eldande samt pressen på domarna påverkar självklart.

Huvuddomaren är Ravshan Irmatov, Uzbekistan. I hans första och hittills enda dömda match i detta VM delade han ut två kort. I övrigt är han en medelhård domare.

Tycker Bwin är lite generösa här och erbjuder hela 1,95 gånger pengarna på under 3,5 gula kort.

Speltips: Under 3,5 gula kort
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: SVT 24, 23/6 22:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Kroatien 2,65 1 000 kr
Oavgjort 3,4 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Mexiko 2,88 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,76 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,18 1 200 kr