Champions League Manchester City - Barcelona speltips, startelvor och odds 24 februari 2015

Speltips/rek & odds: Leicester – Manchester City 13/12

leicester city 13/12
Foto: Bildbyrån

Tabelljumbon Leicester får besök av Manchester City som jagar serieledning under lördagen. Vi väljer att ge gästerna förtroendet.

Leicester City briljerade i Championship i fjol och vann serien utan större problem. Inför återkomsten till Premier League var många hoppfulla, runtom och i klubben; men nu är man fastkörda i botten efter en usel period och senast man lyckades plocka en trea var i slutet av september, hemma mot Manchester United. Sedan dess har tio matcher spelats och på dessa har endast två pinnar inkasserats.

Trots allt är det absolut inte för sent att vända på skeppet. Upp till säker mark har man bara fyra pinnar, men ska hoppet om förlängt kontrakt i det engelska finrummet leva vidare, ja, då måste man börja plocka treor illa kvickt. Här värderas Leicester inte ha speciellt stor chans att vinna, ettan betalar sju gånger pengarna, krysset 4,75x och tvåan 1,50x.

Inte bättre blev känslan då förstekeepern Kasper Schmeichel drabbades av en fotfraktur under en träning tidigare i veckan. Tillsammans med honom saknas också lagets bästa målskytt, Leonardo Ulloa, som gjort sex av lagets 15 kassar i serien.

Proppen ur?

Manchester City reser till Leicestershire och King Power Stadium med sex vinster i följd, bland annat mot urstarka Bayern München, Southampton och Roma. Ja, Citys form är alldeles utmärkt – och här ska man bara vinna mot ett Leicester med huvudet under sanden, detta trots att skyttekungen Sergio Agüero, Vincent Kompany och eventuellt Matija Nastaic saknas.

Man flåsar Chelsea i nacken och efter att de förlorade mot Newcastle i den förra omgången, skiljer nu bara tre pinnar mellan lagen.

Leicester är det lag som släppt in näst flest mål i Premier League, Manchester City det som gjort näst flest. David mot Goliat, lite så känns det.

Nu när Leicester, vars truppen redan är tunn, har två tunga avbräck, så tycker vi det är en självklarhet att ge gästerna förtroendet och spelar Manchester City -1 mål (pengarna tillbaka vid en uddamålsvinst) hos Unibet till 1,78 gånger fläsket. Vågar nästan garantera att vi får se en sänkning under matchdagen.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Leicester 7,00 500 kr
Oavgjort 4,75 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Manchester City 1,50 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,60 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,53 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Manchester City -1 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16:00, 13/12
TV:  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 57929]

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson