Almeria - Real Sociedad 13 februari 2015

Speltips/rek & odds: Real Sociedad – Real Oviedo 17/12

sociedad oviedo 17/12Det är helt öppet inför returmötet i sextondelsfinalen mellan Real Sociedad och Real Oviedo i Copa del Rey. Vi tycker att gästerna underskattas rejält här.

0-0 slutade det första mötet på Estadio Carlos Tartiere – en jämn match där bägge lagen hade sina chanser, men saknade skärpa. Oviedo stod upp bra, vilket ändå inte var förvånande då de för tillfället presterar alldeles utmärkt fotboll i Segunda B – och det faktum att Sociedad vilade en handfull ordinarie spelare.

Nu skiljer det visserligen två divisioner mellan klubbarna, men cuperna tas alltid på lite större allvar av de mindre lagen. För Oviedo är det här en av årets största matcher – Sociedad ser självklart möjligheten att plocka en titel, men seriespelet är prioriterat.

Nu kommer Real Sociedad från ett tufft derby mot Athletic Bilbao. Till denna match kommer man endast med tre dagars vila och här kommer David Moyes spara på krutet och vila ännu fler ordinarie spelare jämfört med det första mötet, det står som skrivet i sten. Oviedo har haft en extra vilodag och det gör mycket.

Gästerna underskattas

Sociedad har bara tre pinnar ner till det röda området i serietabellen – och bara tre dagar efter denna match vankas det match mot bottenkonkurrenten Levante. En klart mer betydande batalj än denna. Finns inte utrymme att lägga ner alltför stor kraft i cupspelet.

1-1-matchen mot Athletic var en helt okej prestation av Sociedad, men dessförinnan kom man från en 0-4-torsk borta mot Villarreal. Formen är lite tveksam, även om man på sistone fått med sig en del positiva resultat på hemmaplan.

Real Oviedo har varit uppe och slagits i Segunda B-toppen flera säsonger i följd, men med liten marginal inte lyckats ta steget upp. I år ska man ha en riktigt god möjlighet att klara av det, i min bok är Oviedo ett lag som redan nu skulle kunna etablera sig i andradivisionen.

Gästerna kommer absolut kunna göra det jobbigt för Sociedad på Anoeta Stadium. Oviedo +1,5 mål spelas till två gånger pengarna hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Real Sociedad 1,30 250 kr
Oavgjort 5,50 500 kr
Real Oviedo 13,00 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,83 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Real Oviedo +1,5 mål
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 22:00, 17/12
TV:  [csports] (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 58301]

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson