Tre Kronor - Kanada VM 6 maj 2015, speltips och odds

Speltips/rek & odds. Schweiz – Sverige 31/12

JVM Sverige - Schweiz 31/12 2014 speltips JVM
Foto: Bildbyrån

Våra speltips till Sveriges tre inledande matcher under JVM har prickat rätt, fortsätter den fina trenden när de under nyårsafton ställs mot Schweiz? Nedsläpp 19:00 på TV3.

JVM har verkligen gått bra, både för Juniorkronorna och för våra speltips. Vi spelade över 1,5 mål i första perioden i premiärmatchen mot Tjeckien (2-0 efter första perioden), sen under 7,5 mål i matchen mot Danmark (5-1) och nu senast att Sverige skulle slå Ryssland under ordinarie matchtid (3-2).

Sverige är redan klara gruppsegrare och har inget att spela för. Det kan betyda att vissa nyckelspelare får något mindre istid då det är ett extremt tätt spelschema som väntar under slutspelet. Kvartsfinaler, semifinaler och final kommer spelas perioden fredag-måndag. Dessutom talar mycket för att Sverige för möta Finland som slog dem i finalen under förra JVM redan i kvartsfinalen så länge de inte förlorar mot Tyskland i den sista gruppspelsmatchen.

Men förutom att Sverige vinner grupp B är den vidöppen. Inte minst Schweiz har en hel del att spela för. Det krävs minst en poäng mot Sverige här för att vara säkra på avancemang.

Schweiz inledde turneringen med en 5-2-seger över Tjeckien men föll sen med hela 0-7 mot Ryssland innan de nu natten mot nyårsafton förlorade med 4-3 mot Danmark efter straffar.

Målrik första period att vänta?

Vårt spel i denna match blir samma som i Sveriges premiär mot Tjeckien, nämligen över 1,5 mål i första perioden.

Schweiz har haft 4, 3 samt 3 mål under första perioden i deras tre första matcher under turneringen. Sverige hade som sagt 2-0 efter första perioden mot Tjeckien och 3-0 efter en period mot Danmark. Nu senast mot Ryssland var det tätare och det blev bara ett mål under första perioden men det är ganska stor skillnad på Schweiz och Ryssland och vi ser över 1,5 mål i första perioden som ett givet spel här.

När Sverige och Schweiz möttes under JVM förra året vann Sverige med 5-3 och Juniorkronorna vann första perioden med hela 3-2.

Sverige lär vilja vinna denna match för att komma in till slutspelet med gott självförtroende. Däremot är frågan om de kommer fortsätta trycka på om de leder med ett par mål i slutet men under den första perioden lär de komma ut i ett högt tempo.

Över 1,5 mål i första perioden betalar 1,65 hos Betway. Saknar ni konto hos dem matchar de er insättning med ett gratisspel upp till 500 kr, hämta er bonus här. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Schweiz 8,0 250 kr
Oavgjort 7,5 1 000 kr
Sverige 1,26 1 200 kr
Under 6,5 mål 1,72 500 kr
Över 6,5 mål 2,15 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål första perioden
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Nyårsafton kl 19:00
TV:   (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 59022]

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo