kroatien norge 28/3

Speltips/rek & odds: Sydkorea – Belgien

Sydkorea Belgien 26/6 speltips 2014
Foto: Bildbyrån

Ett mirakel ska till för att Sydkorea ska avancera i VM. Hittar man motivation mot ett Belgien, som vill säkra förstaplatsen?

Belgien har lyckats skrapa ihop full pott efter två omgångar, trots att spelet inte riktigt klickat. Farten och intensiteten finns inte där, men man har trappat upp tempot när det gällt som mest. Mot Algeriet vände man 0-1-underläget till 2-1 på de tjugo sista minuterna och spiken i kistan kom med bara minuter kvar mot Ryssland.

Tyder på styrka att vinna utan att imponera. Brukar vara synonymt med en toppnation. Däremot vet de att spelet måste förbättras när svårighetsgraden ökar i slutspelet. De två som stuckit ut kanske mest är Dries Mertens och Marouane Fellaini. Två spelare som faktiskt inte ens var tänkta för startelvan när turneringen började, men efter bra inhopp i premiären borde de nu vara omöjliga att flytta på. Lite det som är styrkan i detta Belgien; bredden.

Thomas Vermaelen fick chansen från start mot Ryssland efter en usel premiär av Vertonghen, men åkte på en olycklig skada tidigt. Han är inte aktuell för denna sammandrabbning.

Håller inte alls jämna mått

Sydkorea öppnade mästerskapet med ett kryss mot Ryssland, men blev därefter enkelt besegrade av skrällen Algeriet. Gemensamt i båda matcherna är att man spelmässigt var underlägsna. De håller knappast fanan för sin världsdel, Asien – och är rentav dåliga. Hårt kanske, men det är sanningen.

Ska vara klasskillnad här. Nu är dessutom Sydkorea, i praktiken, avhängda från andraplatsen. Svårt att motivera sig själva, möjligen?

Sydkorea har inte en vinst på fyra raka matcher – Belgien har sex segrar i följd. Inte mycket snack om saken.

Tvåan till 1,77 smakar fågel.

Speltips: Belgien att vinna
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: TV 12, 26/6 22:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sydkorea 5,25 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,8 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Belgien 1,77 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 Regler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,95 1 000 kr