aik blåvitt 26/10

Speltips, AIK – IFK Göteborg 26/10: Spelårets hetaste match

Årets i särklass hetaste match. Guldstriden handlar det om – AIK tar emot IFK Göteborg på Friends Arena i den näst sista omgången av Allsvenskan anno 2015.

Omöjligt att peka ut vem som ska vinna; det är oerhört jämnt mellan Norrköping, just AIK och Blåvitt. Fördel de två förstnämnda, men det kan förändras helt och hållet när dessa 90 minuter är avverkade.

1. Norrköping, 29: 19-6-4, 63 poäng, +25 mål
2. AIK, 28: 18-6-4, 60 poäng, +21 mål
3. Göteborg, 28: 17-8-3, 59 poäng, +29 mål

Avslutande match för Norrköping är Malmö borta, Örebro borta för AIK och Kalmar hemma för Blåvitt. Den här veckan blir extremt spännande att följa – en sak vi dock kan ställa ut klart; den eventuella förloraren här kan nog vinka adjö till titeln, åtråvärda Lennart Johanssons pokal.

“2,60 tar jag oavsett motstånd”

Ganska jämnt nedplitade siffror på 1×2-marknaden. I min bok bör AIK vara klart större favoriter än vad oddssättarna anser de ska vara, inte minst de som sitter på Nordicbets kontor… Spelbolaget i fråga har för övrigt en återbetalning på 100% på marknaden till denna match.

Formen, den som visats upp de senaste veckorna och sedan sommarens uppehåll, talar utan tvekan för AIK. Solnaiterna har visat framfötterna, sin bästa sida, och vunnit 13 av de 14 senaste matcherna. Enda torsken i derbyt mot Hammarby på Tele2 Arena.

Verkar som att Blåvitt drabbats av lite guldfrossa och spelat bort sitt favoritskap rejält; kryssat tre av de fyra senaste matcherna – en av dessa var mot nedflyttningsklara Halmstad, på hemmaplan (!). Det håller inte om man ska vinna Allsvenskan. Nu senast, borta mot ett Djurgården utan någonting direkt att spela för, var man den sämre parten när slutsiffrorna skrevs 2-2. Enda positiva var väl effektiviteten.

Stort avbräck på Nils-Erik Johansson medan Ebenezer Ofori är osäker för spel i AIK. Thomas Rogne alltjämt out för Blåvitt, Mattias Bjärsmyr och Sören Rieks inte helt hundra, men det mesta tyder på att de ska i tillräckligt gott skick skick för att spela.

Litet minus på frånvarofronten för AIK, men ersättare och eventuell ersättare håller bra allsvensk klass.

Kryssrisken ska vara oerhört liten här. Skulle vara som en förlust för båda sidorna. Står det oavgjort en bit in i andra – full fart framåt åt båda håll.

Hemmaspelet har varit AIK:s vapen, med stor sannolikhet är det just det som för dem till titeln. 13-1-0 är facit på Friends Arena – ofta vinner man stora siffror. I början av månaden städades mästarna Malmö undan med 2-1 och man visade på vilken enorm kollektiv styrka…

2,60x tar jag för AIK på Friends Arena oavsett motstånd just nu.

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak etta
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:05, måndag 26/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK 2,60
Oavgjort 3,50
Göteborg 3,00
Över 2,5 mål 1,87
Under 2,5 mål 1,97

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 38%
X: 29%
2: 33%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 51%