Speltips, Åtvidaberg – Örebro 26/10: Testar lyckan på 1×2-marknaden

Spelbloggare Publicerat: 26 October 2015

Trots stort oddsdropp – värde finns fortfarande kvar i spelen i Örebros favör till bortamatchen mot den hopplösa tabelljumbon Åtvidaberg.

Misär, misär och åter – misär. Spelartapp, en åldrande Kristian Bergström och en skör grund att stå på. Att detta ÅFF inte hör hemma i Allsvenskan är omöjligt att argumentera emot – tabellen talar sitt klara språk.

15 pinnar på 28 matcher. Två vinster, en del kryss och en radda förluster. Blev en hel del oavgjorda under sommaren – mer sällan på sistone. Också förståeligt eftersom tron på det hela, att man faktiskt ska fixa det där kontraktet, försvunnit. För att nå upp till helt säker mark skulle man nästan behöva dubblera sin skörd och det visar på hur illa det sett ut.

Klart att de kämpar på efter de hårda förutsättningarna, men tydligt är att spelarna har det svårt att samla motivation till matcherna, och inte speciellt de absolut senaste. 0-3, 1-3, 0-3 och 0-6 i dessa, mot Häcken, Elfsborg, Hammarby respektive Falkenberg i korrekt ordning.

Betydande Månz Karlsson alltjämt out, precis som han varit i matcherna ovan, bortsett från 35 minuter mot Häcken. Inte så att hans frånvaro är den största orsaken till varför försvarsspelet sett ut som det gjort, men visst påverkar det.

Vunnit sex av de sju senaste

Oförändrat på skadefronten för Örebro. Ser bra ut.

Och bra ut har det sett ut hela hösten. Precis som under förra året – och efter det tippades ÖSK kunna bli en potentiell utmanare till toppen nu, men inledde katastrofalt; radade upp förluster och usla prestationer – för att sedan växa in i det hela och efter att ha skeppat in två klasspelare i Astrit Ajdarevic och Martin Broberg under sommaren har det sett fantastiskt bra ut.

Anser fortfarande att Örebro är att toppmaterial i truppen och att man bör kunna utmana en bit upp på den övre tabellhalvan nästkommande spelår, i alla fall om man får behålla sina bästa pjäser.

Sex vinster i följd hade man radat upp innan 2-2-matchen borta mot Gefle förra veckan. Missade matchen, men det ska ha sett okej ut. Att resa till Gavlevallen och plocka tre pinnar är också lättare sagt än gjort.

Hopplösheten är stor i ÅFF – 0-6 mot FFF senast var förnedrande och en moralsänkare – och ÖSK kör vidare, fullt motiverade att vinna då man fortfarande kan studsa uppåt ett antal platser i tabellen, till och med till den övre tabellhalvan.

Oddset på tvåan har sjunkit rejält, men värdet finns fortfarande kvar. Allt över dubbelt är okej i min bok och den spelas till 2,15x hos Bwin.

Speltips:

Speltips: Örebro vinner, rak tvåa
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 26/10
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmorelivefyra logo cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Åtvidaberg 3,75 nordicbet logo
Oavgjort 3,70 unibet logo
Örebro 2,15 bwin logo
Över 2,5 mål 1,65 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,30 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: