Speltips Portimonense Benfica 10 juni 2020

Speltips, Benfica – Galatasaray 3/11: Får de sin revansch?

Benfica och hemmaplan är en hårt slående kombination. Mot ett mediokert Galatasaray söker man nu revansch och den känns nära till hands.

Hoppet lever vidare för Galatasaray att lösa en slutspelsbiljett till CL efter förra månadens inbördesvinst dessa två emellan, då hemma i Turkiet. 0-1 vändes till 2-1 – alla tre målen kom i första halvlek – och man klarade av att stå emot sista 45, trots att det var nära att rassla till i nätet bakom Fernando Muslera vid ett par tillfällen.

Detta innebär att grupp C ser ut som följer:

1. Atlético Madrid, 3: 2-0-1, 6 poäng, +5
2. Benfica, 3: 2-0-1, 6 poäng +2
3. Galatasaray, 3: 1-1-1, 4 poäng, -1
4. Astana, 3: 0-1-2, 1 poäng, -6

Men ja, en förlust här skulle släcka hoppet helt och hållet. Då är det kört – tack och adjö. Tredjeplatsen ska man dock förstås fixa, före ett, i förhållande till de andra, uselt Astana. Ska mer eller mindre ett under till för att man ska hamna på jumboplatsen.

Vi synar handikappspelet

Nu handlar det i första hand om första- respektive andraplatsen. Galatasaray ska undvika att förlora, men hur stor möjlighet ska man egentligen ha i Lissabon? Mycket liten, om inte minimal, menar jag.

Matchen i Turkiet var oerhört jämn – chanserna fördelades 16-18 – och det hade lika väl kunnat vara Benfica som kammade in tre pinnar på kontot istället. Detta var alltså i Turkiet, där Galatasaray är relativt starka.

Men på bortaplan i CL: nio vinstfria matcher efter varandra, sju av dessa förluster. Ena krysset kom dessutom för runt två månader sedan, borta mot nämnda Astana. 2-2 slutade matchen där och det är under all möjlig kritik. Den typen av matcher ska bara vinnas. Pronto.

Nu möter man ett Benfica med stor pondus på hemmaplan i CL. Facit i de senaste är sex vinster, två kryss och endast en förlust. Bland annat har Zlatan Ibrahimovics värjts undan med 2-1 under den här perioden.

Vill också mena att Benfica underpresterade i Turkiet. Man har en, på pappret, klart slagkraftigare trupp och en elva med en sylvass udd medan Galatasaray inte imponerar på undertecknad överhuvudtaget.

Andreas Samaris borta för värden. Ska dock inte vara alltför förödande.

Benfica -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – är värt att investera i till 1,92x i min bok.

Speltips:

Speltips: Benfica -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 3/11
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Benfica 1,57 Regler och villkor gäller.
Oavgjort 4,33
Galatasaray 6,50
Över 2,5 mål 1,75
Under 2,5 mål 2,12

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 64%
X: 23%
2: 15%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%