22 december 2016 Cagliari Sassuolo

Speltips, Bologna – Empoli 19/12: Skrällpolletter investeras

Formstarkt mot formstarkt, mitten mot mitten. Strålkastarljuset riktas mot Stadio Renato Dall’Ara där Bologna och Empoli gör upp om poängen. Vi ställer oss frågan; var hamnar de?

Positiva vindar blåser över båda klubbarna; med tre vinster efter varandra har Empoli minskat avståndet upp till Europaplatserna rejält. Från niondeplatsen är det numera ”bara” på fem pinnar – och det är inte alls omöjligt att hämta in, även om toppkvintetten är namnstark.

Två raka, eller fem av de åtta senaste, vinster har Bologna lyckats lösa. Man har studsat ifrån bottenstriden, i alla fall tillfälligt, och har halvbekväma fem poäng ner till bottentrion – ett avstånd man inte bör riskera att tappa in. Man är bättre än att vara i bottenstriden, utan tvekan.

Bra betald tvåa

Det är svårt att välja sida när formen är så pass bra hos båda parter. Bologna har stått för flera klassprestationer på sistone; exempelvis vunnit med 3-2 över toppjagande Napoli på hemmaplan och vann med 1-0 borta mot Genoa senast, vilket innebar att vårt speltips – Bologna +0,5 mål – satt enkelt till 1,95x.

Men utan att förminska värdens form och senaste prestationer, är det ändå i Empoli jag finner värdet här. De har visat upp en fantastisk stabilitet under de gångna månaderna; vunnit och hållit nollan i tre raka och de enda förlusterna på de tio senaste matcherna har kommit mot Juventus och Roma.

Bologna är ojämna i sina prestationer och har faktiskt förlorat lika många, nio stycken, som tabelljumbon Hellas Verona. Som favoriter är det sällan man vill ta Bologna i deras händer – de är inte alls stabila.

Värden kommer till spel utan Emanuele Giaccherini, Luca Rizzo, Matteo Monoscu samt Amadou Diawara. Framförallt den sistnämnda ett stort avbräck. Gästerna har Uros Cosic, Levan Mchedlidze och eventuellt Rade Buchel out.

Raka tvåan till 3,40x hos Mybet är värd en skrällpollett.

Speltips:

Speltips: Empoli vinner, rak tvåa
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 19/12
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bologna 2,50
Oavgjort 3,10
Empoli 3,40
Över 2,5 mål 2,42
Under 2,5 mål 1,61

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 40%
X: 32%
2: 29%
Över 2,5 mål: 41%
Under 2,5 mål: 62%