Speltips, Borussia M’gladbach – Wolfsburg 3/10: Nytt målpartaj?

Spelbloggare Publicerat: 2 October 2015

Det är som bäddat för målpartaj när ett Borussia M’gladbach i poängnöd tar emot toppjagande Wolfsburg på Borussia-Park – ett spelbolag håller inte med oss och det utnyttjas.

Oviss match på flera olika sätt. Eller ja, på alla möjliga sätt. Att hitta en klar favorit – omöjligt.

Oddsen står också i 2,80-3,55-2,70, så oddssättarna och vi är ense. Vissa anser att det är totalt fifty-fifty, andra att bortalaget ska vara knappa favoriter.

Varför det är så pass svårbedömt, då? Ja, Borussia M’gladbach har öppnat säsongen på ett katastrofalt vis och hittas inför fredagsmatchen bara två pinnar från kvalplatsen, med sex stycken på sju matcher – men formen verkar tillta.

Innan 1-2-förlusten över Manchester City i Champions League tidigare i veckan – en extremt svår match – hade man vunnit två matcher i följd, och så även med marginal. 4-2 hemma mot Augsburg och 3-1 borta mot Stuttgart. Vanligtvis är man också starka inför hemmapubliken – 12-3-2 hade man i fjol.

Desto bättre start av Wolfsburg och fjärdeplatsen innehas i Bundesliga, men här pekar istället formkurvan nedåt. Efter att man fick en fotbollslektion – lärde man sig verkligen någonting? – av Bayern München och förlorade med 1-5 har man fallit in i en liten dipp. Därefter fick man bara 1-1 hemma mot Hannover 96 och förlorade med 1-2 över Manchester United i CL senast.

10/11 senaste över 2,5 mål

Vad som däremot känns lättare att förutspå – huruvida det ska bli målrikt eller snålt av den varan. Och undertecknad lutar starkt åt det förstnämnda.

Vi kan inleda med att titta till vilka skador de båda sidorna åkt på: värdens odiskutabla förstekeeper Yann Sommer är out och lämnar ett stort tomrum i kassen. Tobias Sippel som väntas ersätta är en helt okej burväktare, men ett par snäpp under och kan dessutom vara lite ringrostig. Gästernas defensiva mittfältare Luiz Gustavo ser inte heller ut att komma till spel. Annars är det oförändrat – ett antal defensiva spelare out, men framåt är lagen intakta.

M’gladbach måste sikta på en fullpottare; man har halkat så långt bakom toppen att det snart är försent, om vindarna inte vänder, att hämta ikapp. Räkna med att de sätter fart direkt och om det står 1-1 en bit in i matchen, då är vi i en bra sits med överspelet – också med tanke på Wolfsburgs styrka i omställningsspelet.

Fart på offensiven har värden också fått, men defensiven sviker. 10 av de 11 senaste matcherna har klivit över 2,5 mål. Även Wolfsburg har förlorat stabilitet på sistone och i två av deras tre senaste har det bjudits på minst tre baljor, medan övrig, sett till matchbilden och chanserna, borde ha gjort detsamma.

1,80x för över 2,5 mål är bara att tacka och bocka för. Till Mybetkassan!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30, lördag 3/10
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Borussia M’gladbach 2,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,55 titanbet logo
Wolfsburg 2,70 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,80 mybet logo
Under 2,5 mål 2,14 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: