Speltips, Darmstadt 98 – Mainz 05 2/10: Tätt och jämnt i fredagsfajten

Spelbloggare Publicerat: 1 October 2015

En match och ett speltips från fredagens Bundesliga. Det handlar om nykomlingen Darmstadt 98 som fortsätter imponera och ett Mainz 05 som det finns mer att önska av. Heljämnt?

Historien om Darmstadt är fångande; klubben med fötterna på jorden, som aldrig spenderar mer än vad de kan, ständigt varit uträknade – men ändå klarar av att prestera ute på planerna. Att de avancerade upp till Bundesliga var en stor skräll, att de sju matcher in i serien hittas på den övre tabellhalvan ännu en.

Så, varför inte fortsätta på samma spår?

Efter förrförra årets succé var Mainz rejält upphajpade inför förra, men verkligheten hann ifatt och man landade till slut på den undre tabellhalvan och med stor sannolikhet blir det så även nu. Haft ett svårt spelschema inledningsvis, blandat totalt i sina prestationer – helt enkelt varit ojämna. Tre vinster och fyra torskar är facit hittills och det ställer dem på tolfteplatsen.

Värdens mittfältskämpe Peter Niemeyer har åkt på en näsfraktur och det är ännu oklart om han kan medverka. Gästerna har Fabian Frei, också mittfältare, out.

Krysset nära till hands

När Darmstadt är ena halvan av en match, inte minst när de spelar på hemmaplan, blir det oftast hård kamp, tätt och jämnt ute på planen. Man spelar annorlunda från hur de flesta andra konkurrenterna i serien och det kan vara svårt för de anpassa fotbollen till. Även om Darmstadt lär sjunka i tabellen till när spelåret ska summeras, finns det goda möjligheter att skrälla till det inför hemmapubliken.

Ojämna hittills, ja. Två raka förluster nu – dock i två oerhört svåra matcher – och man vill hitta tillbaka. Siktet förstås på trean för Mainz, men tror inte att krysset är något man skulle vara helt missnöjda med på förhand.

Fyra kryss för Darmstadts del hittills – flest i hela serien – och nu senast lyckades man, efter en moralhöjande kämpainsats, fixa oavgjort borta mot titelaspiranten Dortmund. Inte ett enda x för Mainz, som däremot kryssade mest under fjolåret. Den kolumnen fylls i nu?

Sedan är det kombinationen vi ofta tjatar om; ett snäppet starkare bortalag brukar ofta bädda för att det blir jämnt och just – oavgjort.

I min bok borde inte krysset betala en enda punkt över 3,20 – ComeOn sticker ut med 3,35x och det måste helt enkelt spelas. Tveklöst att värdet finns där.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,35 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 2/10
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibet logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Darmstadt 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,35 comeon logo
Mainz 2,55 comeon logo
Över 2,5 mål 2,15 expekt logo
Under 2,5 mål 1,81 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: