dortmund schalke 8/11

Speltips, Dortmund – Schalke 04 8/11: Kortfokus i derbyt

Ett derby betyder inte per automatik att korten kommer falla som löv – det verkar dock oddssättarna vilja förmedla med deras utsatta kortlina när Borussia Dortmund och Schalke 04 ryker ihop.

 

Revierderbyt – ett av de största derbyna i hela Tyskland. Två tränare – Thomas Tuchel samt André Breitenreiter – som ska vara med om sina första sådana på posten.

– Det är modern av alla derbyn, förklarar Schalkes Breitenreiter till tysk media inför matchen.

Lagen som kliver in i händelserna gör det med olika formbesked; Dortmund skövlar ner allt möjligt motstånd, såväl i Europa som serien, och har sex raka vinster – alla med minst två baljors marginal. Styrkebesked deluxe.

Schalke däremot; de har fem vinstfria matcher efter varandra, varav tre kryss och således två förluster. Under den här perioden har man exempelvis mött Sparta Prag dubbelt och Ingolstadt på hemmaplan – spelschemat med andra ord allt annat än tufft.

På skadefronten ser det bra ut för Dortmunds del medan Schalke saknar kaptenen Benedikt Howedes och mittfältaren Johannes Geis.

Underspelet synas

God känsla för att det här kan bli stora siffror i Dortmunds favör – tankarna baserade på kvalitén, skadesituationerna och formen – men ett derby är alltid ett derby. Svårbedömt; sakerna ovan är ofta av mindre stor betydelse.

Istället – kortfokus. Och som vi mer eller mindre avslöjar i ingressen handlar det om ett underspel, vilket kanske inte känns jättelockande med tanke på att det är just ett derby, men i min bok är den här kortlinan felsatt med fem decimaler.

Kortstatistiken, antalet ostskivor, i de senaste inbördesmatcherna är: 4, 2, 4, 4, 3, 5, 5, 5, 2, 5, 5.

Vad är då kortlinan på här? 5,0, vilket innebär insatsen tillbaka vid exakt fem. Den linan har alltså inte passerats på 11 raka inbördesmatcher, hamnat under den i sex – dito i fem raka. Inte så att det inte brukar smälla på, istället så att domarna medvetet brukar sätta nivån över det som kan anses normalt.

Felix Brych är väl inte den mest tacksamma huvuddomaren i en match där man sitter på ett underspel, men han har inte varit lika hetsig att slänga upp korten på sistone; har klivit under kortlinan i åtta av de tio senaste matcherna, över i två.

Tror att han kan sätta en nivå som passar en derbybatalj väl, herr Brych. Under 5,0 gula kort spelas till 1,78x hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Under 5,0 gula kort
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30, söndag 8/11
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dortmund 1,36
Oavgjort 6,00 Regler och villkor gäller.
Schalke 04 9,50
Över 2,5 mål 1,42
Under 2,5 mål 3,10 Regler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 74%
X: 17%
2: 11%
Över 2,5 mål: 70%
Under 2,5 mål: 32%