Speltips, Dundalk – BATE Borisov 22/7: Klarar irländarna av att vända?

Spelbloggare Publicerat: 22 July 2015

Irländskt mot vitryskt i CL-returen. Dundalk förlorade med 1-2 borta mot BATE Borisov och ska nu försöka vända på siffrorna inför hemmapubliken – och det ska man ha okej chans till.

2-1 i det första mötet innebar att vårt spel, BLGM – ja, satt till 2,25x och som väntat skapade båda sidorna en hel del målchanser. Analysen var korrekt och nu hoppas vi kunna rätta ännu ett spel från Champions League-kvalet som hittills bjudit fina plussiffror.

Vi kollar till lagen lite kort först; båda är mästare i respektive inhemska serie och toppar även serierna just nu. BATE är stora dominanter i Vitryssland medan Dundalk får kämpa lite hårdare i jakten på titlar i Irland.

Dundalk har inte spelat sedan matchen i Borisov, men hade innan den matchen fyra vinster i följd och BATE har hunnit avverka en match däremellan, dock var det i den inhemska cupen där man ställde upp en helt b-betonad startelva och dessutom förlorade. Dessförinnan hade man 22 förlustfria matcher i följd, varav de allra flesta av dem vunnits.

Giganter i hemländerna – här är de desto mer anonyma. BATE lyckades dock nå gruppspelet i CL förra året, detta tack vare ett schysst spelschema, en del flyt – men också stor skicklighet, men väl där var lyckan inte speciellt stor. Fem av sex matcher förlorades medan man vann övrig, hemma mot Athletic Bilbao. Mycket meriterande.

Värde i ettan

Hur som helst. Gillade vad jag fick se av Dundalk i det första mötet. De stod upp oväntat bra i en tuff bortamatch; höll det spelmässigt jämnt i första halvlek, skapade en hel del målchanser – i andra var det BATE för den större delen av slanten, men irländarna visade ändå att de inte ska räknas bort här.

Tror vi kommer få se ett Dundalk som tillåts ha stort bollinnehav och som vi vet är man ett passningsskickligt lag som trivs med att vara spelförande. BATE är allt annat än omöjliga att få hål på och deras sikte borde vara på det oavgjorda resultatet, vilket tar dem vidare till nästa kvalrunda.

Oddsen borde vara jämnare satta och jag har själv svårt att se BATE, som inte vunnit på nio raka bortamatcher i CL, klara ett bättre resultat än oavgjort här.

2,20x för Dundalk draw no bet smakar bra och synas med glädje.

Speltips:

Speltips: Dundalk draw no bet
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 22/7
TV:    (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dundalk 3,10 ladbrokes logo
Oavgjort 3,30 betway logo
BATE 2,46
Över 2,5 mål 2,15 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,77

 

Oddsens motsvarighet i procent: