Speltips, Elfsborg – Norrköping 19/10: Kopplar de grepp om guldet?

Spelbloggare Publicerat: 19 October 2015

Toppfajt på schemat mellan Europaplatsjagande Elfsborg och tabellettan IFK Norrköping. Köper inte oddsen helt och förtroendet lämnas i IFK:s händer.

Guldfrossa? Inte alls. Känns som att de flesta bara suttit och väntat på att Norrköping ska falla ihop och avlägsnas från titelstriden, men istället har man bara steppat upp och nu kopplat grepp om Lennart Johanssons pokal efter sju raka vinster i Allsvenskan, åtta med Svenska Cupen inräknad.

Att falla ihop på hösten har blivit en vana för Elfsborg – titeln är borta sedan flera veckor tillbaka; upp till just IFK skiljer faktiskt hela 11 pinnar. Chansen på fjärdeplatsen, vilken eventuellt kan leda till Europa, lever dock fortfarande i allra högsta grad. En vinst här skulle innebära att man byter plats med Malmö och tar över den åtråvärda platsen.

Bara vunnit en av de sex senaste

Spela emot Elfsborg på Borås Arena – det är kanske inte vad som brukar rekommenderas. Framförallt inte när oddsen är hyfsat jämnt fördelade på 1×2-marknaden. Väljer dock att lämna förtroendet i IFK:s händer här.

För tillfället är det ändå rätt stor skillnad mellan dessa två. IFK-spelarna sprudlar och kollektivet är urstarkt; sju raka vinster talar ändå sitt klara språk. Svårt att se att man skulle ha tappat det totalt efter det korta uppehållet.

Tufft spelschema, men bara en vinst på de sex senaste matcherna – tre förluster och två kryss – är förstås under all möjlig kritik för Elfsborg. Denna trea kom dessutom mot tabelljumbon Åtvidaberg och i den matchen var man faktiskt illa ute.

Hemma-/bortafaktorn minskar också rejält i och med att Norrköping även de spelar sina hemmamatcher på plast. Räkna också med att revanschlustan är enorm efter 0-4 i det omvända mötet i april.

Stort minus att skytteligaledaren Emir Kujovic är avstängd här, men Al-Hajdi Kamara kan komma in och stå för ett kalasjobb närsomhelst. Annars håller den ordinarie anfallskamraten Christoffer Nyman mycket bra nivå.

Tror inte att boråsarna klarar av att vinna det här och vill ha vinst på krysset. Norrköping +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – synas till 1,85x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Norrköping +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 19/10
TV:  cmoresport logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Elfsborg 2,40 nordicbet logo
Oavgjort 3,70 redbet logo
Norrköping 2,96 redbet logo
Över 2,5 mål 1,60 redbet logo
Under 2,5 mål 2,43 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: