everton stoke 28/12

Speltips, Everton – Stoke 28/12: Skrällchansen större än oddssättarna antyder

Mittenmöte ska utspelas på Goodison Park. Göra upp om de tre pinnarna ska Everton och Stoke City – och vi väljer sida.

Nian mot elvan, båda på 26 inspelade pinnar efter 18 matcher. Det är väl runtom i mitten dessa två ska husera, men undertecknad tycker att det finns mer att hämta. Det är dock så pass tätt i mittenskiktet av tabellen att bara fyra poäng skiljer upp till Europaområdet och helt omöjligt ska en plats där – inte vara omöjlig att nå för varken Everton eller Stoke. Kvalitéerna finns utan tvekan.

Formkurvorna är rätt lika varandra. Everton vann med 1-0 borta mot Newcastle efter att ha skickat in matchens enda balja i den tredje stopptidsminuten nu när efter jul-ruschen påbörjats, och det efter att man förlorat hemma mot Leicester veckan dessförinnan.

Stoke förlorade också deras match inför den här ruschen; med 1-2 hemma mot Crystal Palace – för att vinna nu senast, med 2-0 över Manchester United. En kontrollerad och välutförd match, som påminde mycket om vinsten med samma siffror över Manchester City i början av månaden.

Räkna inte bort Stoke

Givetvis ska vara Everton vara favoriter i egenskap av hemmalag, men oddsen 1,95-3,70-4,40 är inte motiverade. Skrällchansen ska vara bra mycket större än de siffrorna antyder – och flera spelobjekt till Stokes fördel är av intresse.

Precis som tabellen antyder är det två jämna konkurrenter som möter varandra och undertecknad skulle inte alls bli förvånad om Stoke hittas ovanför Everton när tabellen ska summeras. Tycker ofta att ”The Potters” underskattas rejält av oddssättarna.

Hemma-/bortafaktorn av förstås betydelse, men Everton har faktiskt bättre facit på resande fot och Stoke, som för ett par år sedan mer eller mindre vann allt hemma och förlorade dito borta, har fina 3-4-2 i resultatraden på bortaplan.

Värden får tillbaka en rad spelare efter skador, men flera av dessa är matchotränade och kommer ställas utanför startelvan. Stokes Xherdan Shaqiri, som åkte på en liten smäll mot Manchester United, verkar vara redo för spel. Positiva besked.

Som Stoke spelade senast är den raka tvåan oerhört lockande till 4,40x. Spelas med glädje.

Speltips:

Speltips: Stoke vinner, rak tvåa
Odds: 4,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, måndag 28/12
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Everton 1,95
Oavgjort 3,70
Stoke 4,40
Över 2,5 mål 2,05
Under 2,5 mål 1,83

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 51%
X: 27%
2: 23%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 55%