Speltips, Everton – Sunderland 1/11: Inleder månaden med klar vinst

Spelbloggare Publicerat: 1 November 2015

Trots rejäl formsvacka och det faktum att motståndarna kommer från en meriterande derbyvinst tror vi på Spelbloggare att Everton ska köra över Sunderland när lagen drabbar samman på Goodison Park.

Att Sunderland skulle vara inblandade i bottenstriden var kanske inte så svårt att förutspå, men att de skulle vara såhär usla – nej, det trodde i alla fall inte undertecknad.

Sex pinnar på 10 matcher, tredje sist och bara en vinst. Den här fullpottaren kom dessutom förra veckan, i derbyt mot Newcastle. 3-0 vann man med, men det var siffror i överkant och domaren hade också en stor roll i det hela. Newcastle var den bättre parten i första halvlek, men åkte på ett – rätt eller fel får ni själva avgöra – rött kort strax innan pausvilan vid ställningen 0-0 och därefter var det inte så svårt för Sunderland att få jobbet gjort.

Hade med all sannolikhet slutat helt annorlunda om den incidenten inte inträffat.

Ska bara vinna här

Everton har inte kommit upp i närheten av vilken nivå de kan prestera på; materialet är starkt och får de bara ut allt av det ska man fajtas om Europabiljetterna – så enkelt är det. Står på elfteplatsen och här väntar vad som nästan kan tituleras som en måstematch; mot klart sämre motstånd, risk att tappa kontakten med toppen vid tapp.

Var en del rotation i cupmatchen mot Norwich i veckan och även fast prestationen lämnade mycket att önska avancerade man vidare efter att ha levererat hundraprocentigt i straffläggningen. Detta följde upp två raka förluster, dessa mot Arsenal och Manchester United ska dock nämnas. Helt annat motstånd nu.

Fantastisk chans att vända på den här dippen och kanske till och med hela spelåret. Inte för att Everton visat direkta tendenser, utan för hur pass katastrofala Sunderland varit – ett Sunderland som förlorat fem av de tio spelade seriematcherna med minst två baljor…

Ganska stort minus att Phil Jagielka är out. Lite oklara skaderapporter från Sunderland – flera spelare ska testas närmare avspark – men problemen de är drabbade av är alltjämt klart större än Evertons.

Everton -1,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till acceptabla 2,14x hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Everton -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,14 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (2 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 1/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Everton 1,53 ladbrokes logo
Oavgjort 4,60 unibet logo
Sunderland 7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,78 redbet logo
Under 2,5 mål 2,15 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: