ÖSK DIF 3/4

Speltips, Gefle – Örebro 19/10: Unibet ställer ut drömodds

Det skriker målrikt när Gefle bjuder in Örebro till Gavlevallen – då testar vi lyckan på en av de utställda mållinorna, vilken Unibet skickar ut stora värdesiffror på.

Godkänt. Varken mer eller mindre. Gefle håller okej nivå även utan Pelle Olsson vid rodret och har faktiskt klivit upp från i fjol; är stabilt på död mark med 32 inspelade pinnar med tre matcher kvar att avverka. Klart bättre än den absoluta botten, ett stort kliv till toppen.

Örebro är, trots lyftet, den kanske största besvikelsen i Allsvenskan anno 2015 – man hajpades ju upp extremt efter hur spelåret dessförinnan avslutats samt succén i Svenska Cupen, men föll för detta totalt. Var fastkedjade i botten under den första halvan, men precis liksom förra året har man avslutat imponerande och är sedan en tid tillbaka på säker mark. Sex raka vinster har radats upp.

Finns ingenting nytt att rapportera på skadefronten för varken Gefle eller Örebro. Trupperna intakta och det är såklart positivt för oss neutrala åskådare som vill se en underhållande batalj.

Målrika på sistone

Mer eller mindre en betydelselös match; bara enstaka platser upp och ner att spela för. Öppnar för att det är två avslappnade parter som kommer kliva ut på planen och i sin tur – mål. I alla fall vad vi hoppas på.

Örebros offensiv har varit briljant den senaste tiden. Astrit Ajdarevic och framförallt Martin Broberg, vilka värvades in under sommaren, har satt prägel på detta ÖSK. Målen bara ramlar in – det ser ofta så enkelt ut – men defensivt är man absolut inte helt stabila; spelar framåtlutat och så lär det fortsätta.

Sämre resultat för Gefle på sistone, men annars är det just offensivt man varit bra medan defensiven spruckit helt och hållet i flera matcher. Kommer inte vara Roger Sandbergs mannar emot när ÖSK vill pusha upp tempot.

Gefle har åtta matcher i följd där det blivit minst tre mål och för Örebro har det blivit likaså i sex av de åtta senaste. Fem av sex inbördesmatcher sedan 2012 har också passerat mållinan vi fokuserar på här – 2,5.

Det här blir målrikt – det är jag övertygad om. Över 2,5 mål spelas till 1,85x hos Unibet. Risken för oddsdropp får ses som stor.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 19/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Gefle 2,66
Oavgjort 3,65
Örebro 2,75
Över 2,5 mål 1,85
Under 2,5 mål 2,08 Regler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 38%
X: 27%
2: 36%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 48%