Speltips, Genoa – Bologna 12/12: Bräcklig hemmafavorit

Spelbloggare Publicerat: 12 December 2015

Hemmastarka Genoa välkomnar ett Bologna vars formkurva pekar uppåt till Stadio Luigi Ferraris – och då undrar vi om värden inte överskattas smått av oddssättarna.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Den övre och undre tabellhalvan dras isär och dessa två hittas på den – undre. Genoa parkerar på sextondeplatsen och Bologna på den femtonde-. Båda har spelat in bleka 16 pinnar på 15 matcher, har minus fem i målkolumnen och det enda som skiljer dem åt är att Bologna gjort ett mål mer än sina motståndare.

Vägarna hit är däremot helt olika. Genoa har varit hyfsat jämna från början till nu, spelat på liknande nivå och inte hamnat i varken någon djup dipp eller fantastisk streak. För tillfället pekar dock kurvan neråt med endast en vinst på de sju senaste matcherna.

Bologna öppnade spelåret på ett fullständigt värdelöst vis med åtta förluster på de tio första matcherna. Det synade ledningen med att skeppa undan Delio Rossi till plats för Roberto Donadoni och det resulterade i en positiv effekt direkt. Facit med Donadoni vid rodret är tre vinster, ett kryss och en förlust.

På skadefronterna finns inte mycket nytt att rapportera, men båda parter har varsin spelare avstängd – värden sin bästa målskytt i Leonardo Pavoletti och bortalaget sin ytterback Adam Masina.

Gästerna underskattas

Det är klart att Genoa ska vara rätt klara favoriter på hemmaplan, där man brukar vara vassa, men att den raka ettan är nere under dubbelt känns lite missledande, till och med verklighetsfrämmande. Skulle inte bli förvånad om marknaden justerar siffrorna rejält fram till avspark.

Genoas enda vunna match på de sju senaste matcherna kom mot Sassuolo och då kom vinnarbaljan så sent som i den 95:e minuten. Formen är inte alls bra och trots att förlustsiffrorna ”bara” landade på 0-1 mot Inter senast var prestationen ingenting att hänga upp i julgranen. Dessförinnan förlorade man med 1-2 mot nästjumbon Carpi – på hemmaplan!

Nu saknas dessutom Pavoletti, som stått för en tredjedel av lagets samtliga mål i seriespelet på tio spelade matcher, i anfallet och det är ett avbräck av den större modellen.

Gästerna har visat upp sin bästa sida på sistone och satte pricken över i:et när scudettojagande Napoli avvärjdes med 3-2 senast. Mattia Destro har under Roberto Donadoni fått fart på skyttet och med hans två baljor i matchen var hans tredje och fjärde på de senaste fyra matcherna. Av stor betydelse att han levererar.

Bologna +0,5 mål (asian handicap) – polletter in vid oavgjort eller bortavinst – smakar fint till 1,95x.

Speltips:

Speltips: Bologna +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, lördag 12/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Genoa 1,97 redbet logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Bologna 4,60 unibet logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,65 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: