Speltips, Getafe – Real Sociedad 11/12: Vi väljer sida

Spelbloggare Publicerat: 10 December 2015

Det vankas fotboll från den undre tabellhalvan av spanska Primera División mellan Getafe och Real Sociedad på Coliseum Alfonso Pérez, varifrån vi väljer sida.

En chans att lyfta upp mot mittenskiktet, eller en risk att på allvar dras in i bottenstriden. Vänd eller vrid på det hur ni vill. Det är hur som helst en match av stor betydelse; en sådan som eventuellt kan vända på en hel säsong.

Real Sociedad finner vi på trettondeplats och Getafe två under dem – endast en pinne skiljer dem åt, och från de sistnämnda är avståndet ner till det helröda tabellområdet på tre pinnar. En förlust för respektive part här skulle med andra ord kunna innebära att det börjar bränna rejält underifrån.

Ska vara större favoriter

Oddssättarna plitar ut rätt jämna siffror på 1×2-marknaden – Getafe är inte mer än knappa favoriter och det är missvisande. Köper det inte alls och hade velat flytta över åtminstone 15 punkter från vänster till krysset och tvåan när marknaden står i 2,65-3,20-3,00.

Visst, Sociedad är väl den snäppet bättre parten – men hemmafördelen är av stor betydelse. Getafe hemma- kontra borta är som från två helt skilda världar; på Coliseum Alfonso Pérez har man 4-1-2 i resultatraden, varav den ena torsken var mot briljanta Barcelona.

Bortaplan och Real Sociedad är allt annat än en lyckad kombination; i serien har man förvisso fullt acceptabla 2-1-4 i resultatraden, men värt att påpekas är att båda vinsterna kommit mot näst- respektive tredjejumbon och förra veckan åkte man på en tuff 1-2-torsk mot jumbon Las Palmas – fast i den inhemska cupen.

Inte mycket att nämnda på skadefronterna, men Sociedad har Yuri Berchiche avstängd i en redan tunn backlinje.

Öppet? Absolut – men i egenskap av hemmalag ska givetvis Getafe vara något större favoriter på förhand och det ska finnas värde, om än litet, inbakat i resultatspelen till värdens favör. Getafe +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – synas till 1,90 x polletterna hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Getafe +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 11/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Getafe 2,65 titanbet logo
Oavgjort 3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Real Sociedad 3,00 mybet logo
Över 2,5 mål 2,35 mybet logo
Under 2,5 mål 1,65 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: