5 oktober 2017 Nordirland Tyskland

Speltips, Irland – Tyskland 8/10: Hörnfokus i EM-kvalet

Vi tar oss an ännu en match i EM-kvalet. Grupp D bjuder på en tokintressant batalj mellan trean Irland och ettan Tyskland i Dublin, varifrån vi investerar i ett hörnspel.

Som vi skrivit om i reken från matchen mellan Skottland och Polen så håller grupp D på att utvecklas till ett riktigt getingbo, beroende på resultaten i torsdagens kvällsmatcher. Som ni säkert redan vet; ettan och tvåan får varsin direktbiljett till EM som spelas nästa år, bästa trean likaså – resten av dem får spela play off.

Mellan dessa två skiljer det fyra pinnar och om det blir kryss eller tysk seger här, samtidigt som Skottland vinner över Polen, kommer tvåan, trean och fyran stå inom tre pinnar – och det således blir helt öppet om platserna under Tyskland.

Satsar på fasta situationer?

Tyskland verkade ha en liten bakfylla direkt efter förra årets världsmästerskap, som man också vann, och fick inte till det i de inledande matcherna, men har sakta blivit allt starkare; nu vunnit fem matcher i följd här i kvalet, varav fyra av dem med minst två baljor.

Det kommer bli svårt för Irland att stoppa Tyskland – och siktet är på förhand förstås på krysset. Organisationen är stark, men udden lite avtrubbad och spelarna håller inte alls för samma tempo som de tyska. Gästerna lär ha mest boll – men trots detta intresserar vi oss för ett hörnspel i Irlands favör.

Fasta situationer är Irland fasansfullt starka på och det är framförallt där som tyskarna kan såras. Tror att man medvetet kommer vilja komma runt på kanterna och vara inriktade på att skapa hörnsparkar. I det omvända mötet vann Tyskland förvisso hörnorna med 9-1, men då, på bortaplan, var man helt inställda på att sätta försvarsspelet i det främsta ledet. Lär vilja lite mer nu.

Tror dessutom att värden kan hamna i uppförsbacke hyfsat snabbt, nu när tyskarna fått fart på grejerna.

I den senaste kvalmatchen som Tyskland spelade, borta mot Skottland, slutade ”hörnmatchen” 2-2 och Irland har varit rena hörnmaskinen på hemmaplan. Känslan är att det kan bli jämnt på hörnfronten.

Irland +2,5 hörnor spelas till 1,90x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Irland +2,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 8/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Irland 7,50 Regler och villkor gäller.
Oavgjort 4,50
Tyskland 1,53
Över 2,5 mål 1,76
Under 2,5 mål 2,18

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 13%
X: 22%
2: 65%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 46%