Speltips, Kazakstan – Holland 10/10: Tar sista chansen?

Spelbloggare Publicerat: 9 October 2015

EM-kvalets tveklöst största besvikelse i Holland står inför en måstematch borta mot Kazakstan. Proppen ur, månne?

1. Island, 8: 6-1-1, +12, 19p
2. Tjeckien, 8: 6-1-1, +6, 19p
3. Turkiet, 8: 3-3-2, +2, 12p
4. Holland, 8: 3-1-4, +3, 10p
5. Lettland, 8: 0-4-4, -12, 4p
6. Kazakstan, 8: 0-2-6, -11, 2p

Ta och smaka lite på den där tabellen. Holland, som kom trea i förra årets världsmästerskap och har världsklasspelare på nästan varenda position, är fyra med fler torskar kontra vinster i kvalet mot EM i Frankrike – Island, Tjeckien och Turkiet är bättre placerade. Samma Holland som avvärjde värdnationen Brasilien med 3-0 i VM-bronsmatchen för 15 månader sedan.

Det är nästan omöjligt att svälta, hur pass usla de varit. Vilka som plockar direktbiljetterna är redan klappat och klart, Hollands sikte är på att återta tredjeplatsen, vilken leder till play off, av Turkiet, som man förlorade med 0-3 borta över förra månaden – en torsk som avlöpte en annan, fast då hemma mot Island.

Chansen att plocka den där tredjeplatsen lever dock alltjämt i allra högsta grad. Turkiets möter Island och Tjeckien i de två avslutande matcherna och Holland – just Kazakstan samt Tjeckien. Bättre spelschema, men visst känns det helt öppet.

Holland vinner bekvämt

Kazakstan, då? Ska erkänna att jag inte har full koll på dem, men ändå sett ett par matcher här i kvalet och är lagom imponerad, för att uttrycka det milt. Håller inte alls för nivån och klasspelare finns det ont om.

Faktum är att Kazakstan var nära att skrälla till det i det omvända mötet; ledde med uddamålet fram till de avslutande 30 minuterna – men när domaren satte pipan i munnen för 90 minuter spelade stod det 3-1. Imponerande att man klarade av att hålla emot i en hel timme, men klasskillnaden skulle också synas till slut. Två mål uppåt mot ett Holland som inte presterade på standardnivå.

Här måste alltså Holland vinna. Kan kännas lite naivt att lämna ens förtroende hos dem med tanke på prestationerna hittills, men det ska bara råda klasskillnad här och att man inte skulle ta den sista chansen skulle förvåna enormt. Att EM-drömmen dör – mot Kazakstan? Det är nästan för mörka tankar för att kunna bli sanna. Kommer 0-1, då är sannolikheten att det rinner på stora när Kazakstan måste pusha upp positionerna.

Plastmattan som talar emot Holland möjligen, men då ska vi minnas att Kazakstan förlorat med tre och två mål mot Island respektive Tjeckien på Astana Arena här i kvalet. Inte så att man direkt är hemmastarka.

Plockar Holland -1,5 mål (asian handicap) till acceptabla 1,88x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Holland -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 10/10
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kazakstan 14,00 betsson logo
Oavgjort 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Holland 1,29 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,83 unibet logo
Under 2,5 mål 2,05 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: