Speltips, Levante – Real Betis 27/11: Sårbar favorit

Spelbloggare Publicerat: 26 November 2015

Levante och Real Betis bjuder på fredagsunderhållningen från spanska Primera División – och värdens favoritskap bör kunna vara i fara.

Jumboplatsen är lämnad. I och med den klara 3-0-vinsten borta över Sporting Gijón direkt efter uppehållet har överlevnadshoppet stärkts rejält för Levante och i det täta bottenskiktet skiljer så lite som en pinne upp till säker mark.

Betydelsefullt inte bara för klubben, utan även tränaren Rubí som tilldelades sin post i slutet av oktober. Hans första trea och det innebär att han får lite välbehövligt andrum.

Fem pinnar och flera platser ovanför Levante hittar vi Real Betis, som studsade upp från andradivisionen i fjol. Klart bättre start av dem, baserat på vad som väntats av parterna. Avståndet upp till toppen, Europaplatserna, och botten, det röda tabellområdet, är lika stort men självfallet är fokus på att överleva i serien.

Gästerna stod för en okej prestation senast, när man förlorade med 0-1 hemma mot tabelltvåan Atlético Madrid. Arbetsinsatsen stark, men visst syntes det att det skiljer en del upp till dem.

Positiva besked på skadefronterna för båda sidorna för övrigt.

Starka på bortaplan

Nykomlingar tenderar att falla ihop, ofta efter starka starter – men Real Betis imponerar på undertecknad. De ska ha alla möjligheter att överleva i Primera División, precis som att undvika förlora här.

På resande fot, när det är mindre press att vara spelförande, har Betis varit fasansfullt starka. Efter premiärförlusten mot Real Madrid har man fem förlustfria matcher på resande fot, tre vinster och två kryss. Verkar passa dem väl att kunna luta tillbaka i positionerna och fokusera på omställningsspelet.

Lite oroande att satsa på bortalaget efter Levantes toppinsats senast, men man bjöds också på en hel del ytor och Gijón var närmast löjligt uddlösa. Över det hela har jag inte blivit övertygad av Levante och känslan är att en reaktion kan lura runt hörnet direkt.

2,10-3,40-3,75 står 1×2-marknaden i – helt missvisande. Hade jag haft den hedervärda titeln som oddssättare skulle jag vilja pressa upp oddset för ettan med runt 20-25 punkter. Lämnar klart värde åt andra hållet.

Real Betis +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – spelas till 1,84x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Real Betis +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 27/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Levante 2,10 williamhill logo
Oavgjort 3,40 titanbet logo
Real Betis 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,25 mybet logo
Under 2,5 mål 1,70

 

Oddsens motsvarighet i procent: