10 oktober 2016 Sverige Bulgarien

Speltips, Liechtenstein – Sverige 9/10: Målspel i måstematchen

Blåbärsnationen Liechtenstein i Vaduz är nästa uppgift för Erik Hamréns tröttkörda manskap, som trots formstatusen får förtroendet av oss på målmarknaden.

Ladda upp spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna från 24 olika spelbolag!

David mot Go… eller hur är det nu?

Det svenska fotbollslandslaget haltar rejält; inte varit sämre än på flera år. Erik Hamrén borde vara ett snedsteg borta från att få foten – finns det ens någon tro på det han gör, från honom själv? Alla tomma ord, få konkreta lösningar.

Allt ska givetvis inte skyllas på Erik Hamrén och EM-drömmen lever alltjämt. För att ha en chans att peta ner Ryssland från andraplatsen kommer förmodligen full pott behövas i de två avslutande matcherna, med största sannolikhet räcker inte ens det – istället: play off. Då ska förvisso avståndet hållas till Montenegro, men det borde till och med detta till synes tröttkörda och fantasilösa landslaget klara av.

Två förluster i följd har man åkt på, 0-1 borta mot nämnda Ryssland och 1-4 hemma mot Österrike. Ohållbart. Oförskämt dåligt.

Inte alls omöjlig mållina

Men ja, nu väntar Liechtenstein. Ett land med färre än 40 000 invånare. Finns inte mycket att sätta emot på den här nivån; att man faktiskt skrapat ihop fem pinnar på åtta matcher får ses som överraskande bra. Detta efter vinst och kryss mot Moldavien och ännu ett kryss mot Montenegro.

Man utvecklas absolut som fotbollsnation; är inte alls lika hopplösa som för ett gäng år sedan – men visst skiljer det flera nivåer, även upp till Sverige. Om vi tittar på deras matcher mot Österrike och Ryssland, som kvalitetsmässigt ändå kan jämföras med Erik Hamréns manskap – 0-4, 0-5 och 0-7.

Den omvända matchen, på Friends Arena, slutade ”bara” 2-0 till Sverige, men då saknades Zlatan Ibrahimovic och då ersättande Johan Elmander har inte satt skräck i speciellt många försvarslinjer de senaste åren. Dessutom har Liechtensteins tränare René Pauritsch uttalat att “vår bästa match i det här kvalet var mot Sverige” i SportExpressen.

När Liechtenstein åkte på storstryk över Ryssland med 0-7 bara för en månad sedan – kan jag inte undvika att skicka in polletterna på att Sverige ska peta in minst fyra baljor till de 3,25 x polletterna som Bet365 sätter på prislappen. Flera andra konkurrenter är en bra bit under tredubbelt för samma spel och undertecknad finner värde minst 20 punkter neråt. Saknar ni konto hos Bet365 får nya kunder 1 000 kr bonus här.

Missa inte: Ni kan spela Sverige vinner med minst tre måls marginal till hela 8,0 istället för 2,1 hos Paddy Power, läs mer här. 

Speltips:

Speltips: Sverige över 3,5 mål
Odds: 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 9/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Liechtenstein 40,00
Oavgjort 11,00 Regler och villkor gäller.
Sverige 1,12
Över 2,5 mål 1,67
Under 2,5 mål 2,45

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 3%
X: 9%
2: 89%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 41%