Speltips, Liverpool – Leicester 26/12: Löjligt stort skrällvärde

Spelbloggare Publicerat: 25 December 2015

Tabellettan Leicester City besöker nian Liverpool på Anfield – och de nedplitade oddsen bäddar för att placera polletterna på kometen. 

För exakt ett år sedan – sist. Nu – etta. Leicester är den europeiska toppfotbollens i särklass största, positiva skräll. För att sätta det i relation till hur enormt det här är, stod man i runt 1500,00 x polletterna för att serien skulle toppas på förhand.

Och visst är det så att man svävar över molnen – dippen måste väl komma snart? – men ännu har vi inte fått se några tendenser överhuvudtaget på att Leicester ska falla ihop; de fortsätter rada upp trea, efter tre, efter trea.

Liverpool fortsätter, liksom de senaste åren, vara en besvikelse. Man städade bort Brendan Rodgers från tränarposten, för att plocka in Jürgen Klopp – och resultat gjordes direkt, men till innan julen föll man in i de tidigare vanorna; har inte vunnit på fyra raka matcher, varav två förlorats. Niondeplatsen parkerar man på – mycket bättre än så är man helt enkelt inte.

Varken form eller kvalité talar motiverar oddsen

Varåt värdet lutar? Inget snack om saken när 1×2-marknaden står i 1,97-3,90-4,10 – ha i åtanke att det faktiskt är nian som ryker ihop med ettan.

Är lite inne på att Leicester kan få det svårt när spelschemat blir allt tätare och om man åker på ett par skador på ordinarie spelare. Truppen är tunn och ersättarna håller inte i närheten av toppnivå, men här har man alltså fått vila en hel vecka sedan 3-2-vinsten borta över ett Everton som hade visat upp kolossalt bra form dessförinnan.

Åtta vinster och två kryss är facit i de senaste PL-matcherna. Framförallt Jamie Vardy och Riyad Mahrez fortsätter vara felfria framför mål och stänker in mål efter mål. 28 baljor har de stått för tillsammans – åtta fler än hela Liverpool.

Värden är dessutom hårt skadeskjutna sedan en tid tillbaka och nu missar även James Milner samt Martin Skrtel matchen. Bättre besked från Leicester på den fronten.

Ser inte hur oddssättarna kan motivera sina odds – varken form eller styrka talar för Liverpool, som åkte på en rejäl käftsmäll och förlorade med 0-3 mot Watford senast…

Dubbelchansen till över dubbelt betalt är utmärkt, men vi skruvar upp nivån ett snäpp och spelar den raka tvåan till fantastiska 4,10 x insatsen hos Nordicbet.

Speltips:

Speltips: Leicester vinner, rak tvåa
Odds: 4,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 26/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Liverpool 1,97 mybet logo
Oavgjort 3,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Leicester 4,10 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,69 redbet logo
Under 2,5 mål 2,30 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: