mainz dortmund 16/10

Speltips, Mainz 05 – Dortmund 16/10: Favoritskapet lite för stort

Serietvåan Borussia Dortmund haltade lite innan uppehållet och formstatusen är osäker. Under fredagen besöker man ett kapabelt Mainz 05 och då har favoritskapet blivit lite väl stort.

En klart bättre start på den här hösten, kontra förra årets mardrömsdito. Dortmund inledde med fem vinster i följd, toppade under en period serien över de senaste årens dominanter Bayern München – men hamnade lite i en formdipp. Två pinnar på de tre senaste matcherna – mot Hoffenheim (1-1), Darmstadt (2-2) samt Bayern München (1-5) och dessutom bara 1-1 mot klart sämre PAOK i Europa League.

Förväntas inte alls lika mycket av Mainz, förstås. Man är stabila, men saknar den lilla, lilla spetsen som behövs för att kunna utmana i toppen; är just nu åtta med 12 ihopskrapade pinnar på åtta matcher och avslutade med en 3-2-vinst borta över Darmstadt, som annars varit bra i de inledande matcherna, före pausen.

Mainz har inte fått in några nya namn på skadelistan medan Dortmund har ytterbacken Marcel Schmelzer out. Halvtufft avbräck ändå.

Mainz stabila

Det är mitten- mot toppenmaterial.

Men här ska 1×2-marknaden helt enkelt inte stå i 6,25-4,80-1,53x. Köper det inte alls, priserna är absolut orättvist satta. Att åka till Coface Arena och krossa Mainz är lättare sagt än gjort – man är svårspelade, även för de bästa.

Blev förvisso en 0-3-torsk hemma mot Bayern München i den näst sista matchen innan uppehållet, inte heller så att man hade något superfacit på hemmaplan under fjolåret, men bara en match förlorades med mer än uddamålet, så man är inte de som bara körs över. Den identiska matchen med denna vanns med 2-0 efter en solid prestation.

Fyra vinstfria matcher radades upp av Dortmund före uppehållet, tre kryss och en torsk – detta trots att man i flera av dessa var storfavoriter. Nu innan omstarten spelades en vänskapsmatch borta mot Magdeburg, som huserar i tredjedivisionen, och då skrevs slutresultatet 2-2. En del rotation, men också med flera ordinarie på planen.

Blir match av det här och Mainz +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsförlust – spelas till 2,12 x fläsket hos 10Bet. Den köper jag ner till dubbelt.

Speltips:

Speltips: Mainz 05 +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 16/10
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Mainz 05 6,25
Oavgjort 4,80
Dortmund 1,53
Över 2,5 mål 1,48
Under 2,5 mål 3,00

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 16%
X: 21%
2: 65%
Över 2,5 mål: 68%
Under 2,5 mål: 33%