1/11-16

Speltips, Málaga – Atlético Madrid 20/12: Plockar de tionde raka?

Atlético Madrid söker sin tionde raka trea och således även ta över förstaplatsen i serien. De som ska försöka sätta stopp för det är Málaga – men klarar de av det?

Vad är det som hänt med Málaga? Materialet borde räcka till åtminstone topp tio, den övre tabellhalvan, men istället är man nere inblandade i den absoluta bottenstriden. Till relegeringszonen skiljer bara ett par minusmål.

Över det hela är man rätt stabila; snittar faktiskt mindre än ett insläppt mål per match, men när man bara gjort nio stycken på 16 matcher räcker det inte långt. Intressant fakta är att hela fyra av dessa slutat mållösa – ett uppseendeväckande facit.

Diskussionen om var titeln ska hamna brukar främst vara – hos Barcelona eller Real Madrid, med Atlético Madrid som en liten kandidat där bakom i kulissen. Nu kan dock den mindre namn- och kapitalstarka huvudstadsklubben kliva in i juluppehållet som serieledare – just nu är man delad etta med just Barcelona, fast med sämre målskillnad.

Bra rapporter på skadefronten för båda parter…

Utvilat och i form

Detta kan alltså bli Atléticos tionde raka fullpottare – i potten förstaplatsen, innan det korta uppehållet också. Inte så att man kommer spara på krutet. Uppenbart att matchen är prioriterad; mer eller mindre hela den ordinarie startelvan vilades i cupmatchen mot Reus Deportiu senast.

Gästerna är inte direkt under isen, men formen är sådär. Trots hyfsat starka startelvor i cupdubbelmötet mot Segundahuserande Mirandés förlorade man med sammanlagt 1-3 efter 0-1 på hemmaplan i onsdags. De halvdana prestationerna har radats upp på löpande band och spelar man inte på absolut bästa möjliga nivå, då klarar man inte av att pressa ett Atlético i toppform.

Málaga brukar inte vara speciellt hemmastarka och har inte vunnit på tre raka försök på La Rosaleda – två förluster och ett kryss – medan Atlético inte tappat en enda pinne på de fyra senaste bortamatcherna; bland annat slagit starka Benfica med 2-1 i Champions League.

För dagen har jag svårt att se Málaga lösa någonting av värde här och den raka tvåan spelas med glädje till 1,83x.

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid vinner, rak tvåa
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, söndag 20/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Málaga 5,25
Oavgjort 3,50 Regler och villkor gäller.
Atlético Madrid 1,83
Över 2,5 mål 2,60
Under 2,5 mål 1,54

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 19%
X: 29%
2: 55%
Över 2,5 mål: 38%
Under 2,5 mål: 65%