Manchester City - Crystal Palace speltips 28 september 2015

Speltips, Manchester City – Crystal Palace 28/10: Målspel från heta cupmatchen

Vi fortsätter vidare på cupspåret och testar ett målspel när Manchester City och Crystal Palace möter varandra på Etihad Stadium.

De fyra första åttondelsfinalerna i Ligacupen avverkades under gårdagen, nu är de resterande uppe på schemat. Med stort intresse denna ska följas – det handlar ändå om två konkurrenter som härjar uppe i serietoppen.

Manchester City öppnade, som ni säkert minns, spelåret på ett alldeles utmärkt vis med att fortfarande ha kammat fullt efter de inledande fem matcherna, vilka man också höll nollan i. Tuffare därefter: två vinster, ett kryss och två förluster. Förstaplatsen innehar man dock alltjämt.

Inte helt enkelt att veta var vi har Crystal Palace formmässigt; inte varit i någon djupare formperiod, varken i positiv eller negativ bemärkelse. Har löst fem vinster och fem förluster och är med det sjua, utan att ha tappat kontakt med konkurrenterna om Europabiljetterna. Ska nämnas att man haft ett mardrömsschema hittills.

Totalt uddlösa senast

Den senaste månaden har överspelen på de diverse målmarknaderna inneburit succé i Manchester Citys matcher – målpartaj efter målpartaj, vecka efter vecka. Derbyt mot Manchester United i slutet av förra veckan var dock en helt annorlunda historia; 0-0 skrevs slutresultatet och chanserna var lätträknade. Uddlöst framåt, stabilt bakåt.

Kanske var det början på ett trendbrott för serieledaren? En faktor som i alla fall kan förklara varför defensiven var så pass mycket stabilare nu, är att mittbacken Vincent Kompany var tillbaka efter en period kantad av skadeproblem. Känns lite som att försvaret står kontra faller – med och utan honom.

Framåt saknas fortfarande Sergio Agüero samt Samir Nasri – två stora, offensiva avbräck. Även Fernandinho out. Inte mycket att rapportera om gällande Crystal Palaces skadelista, förutom att Dwight Gayle är tillbaka efter att ha missat den senaste matchen.

Gällande den här matchen, den förlorade CP med 0-1 mot Leicester och man var förvånansvärt uddlösa. Skapade oerhört lite. Defensivt var man helt okej.

Passande att möta City efter en sådan insats som de hade i derbyt senast, när de står med offensiva frågetecken. Tror inte att de kommer tillbaka och kör över CP helt och hållet – kan säkert dröja lite innan eventuella mål kommer.

I mitten av september möttes dessa parter på Selhurt Park i vad som var en tillknäppt och jämn match. City kunde till slut vinna efter att man skickat in matchens enda balja i den 90:e minuten. Crystal Palace verkar kunna neutralisera Citys offensiv på ett effektivt sätt; fyra av de sex senaste inbördesmötena har bjudit på färre än tre mål och resterande två exakt tre.

Lite trötta ben i City också möjligen. Bara tre dagar sedan derbyt…

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – spelas till 2,0x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 28/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 1,43
Oavgjort 5,50
Crystal Palace 8,60
Över 2,5 mål 1,57
Under 2,5 mål 2,50

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 70%
X: 18%
2: 12%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 40%