Speltips, Manchester City – Newcastle 3/10: Kan väl bara sluta på ett sätt?

Spelbloggare Publicerat: 3 October 2015

Svårt att veta var vi har Manchester City för dagen, men när Newcastle kommer till Etihad Stadium talar mer eller mindre allt för att en klar hemmavinst är att vänta.

Spetslöst, ett flertal uddamålsförluster – och ja: Newcastle är nästjumbo. Tre pinnar på sju matcher och sex minusmål.

Det är tveklöst att Newcastle – som var så intressanta för ett par år sedan – kommer få det svårt att överleva i förstadivisionen, det engelska finrummet. Finns vissa kvalitéer i truppen, men visst är de hårt begränsade.

Fall framåt senast, efter fyra förluster i följd var man nära att kamma fullt hemma mot mästarna Chelsea, men 2-0 tappades till 2-2 under loppet av de avslutande tio minuterna. Krackelerade totalt och det är lite typiskt – en trea hade varit av enorm betydelse, inte bara för tabellen utan självförtroendet.

En hel del skadebekymmer också. Anfallsspetsen Papiss Cisse ska testas närmare avspark, precis liksom mittfältspjäsen Jack Colback, rapporterar BBC. Steven Taylor, Paul Dummett, Cheik Tiote och Emmanuel Riviere är alla out.

Vunnit nio raka med minst två mål

Inte heller bästa möjliga förutsättningarna för Manchester City, sett till skadesituationen; Vincent Kompany, Yaya Toure, Fabian Delph, Gael Clichy och Samir Nasri missar matchen. Dock har man en klart större bredd än sina motståndare och kan ställa ut klasspelare på varenda position.

Stabiliteten som City visade i början av spelåret är som borta. De fem inledande matcherna både vann man och höll nollan i, men sedan trillade man dit mot Juventus – förlorade med 1-2 hemma i CL-premiären – och nu har man förlorat tre av de fem senaste matcherna, vunnit de andra två. Musklerna flexades dock rejält i onsdagens CL-batalj, när man vann med 2-1 borta över Borussia M’gladbach.

Nu ska man ses med bra möjlighet att surfa vidare på den vågen. Ska skilja flera klasser här, vilket också tabellen visar. Att som nästjumbo komma till Etihad Stadium och pressa Manchester City – det händer inte speciellt ofta, framförallt inte med de stora skadeproblemen.

Brukar också bli en ensidig historia, detta. City har vunnit de nio senaste PL-matcherna lagen emellan med minst två baljor och fjolårets identiska möte slutade förkrossande 5-0. Proppen ur även nu? Jo, det är känslan.

Och spelvärdet kan vi tacka Redbet för. De skickar ut 1,70 x polletterna för Manchester City -1,5 mål (asian handicap) medan de flesta konkurrenter är runt tio punkter under det, vissa till och med mer. Spelas med glädje.

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (2 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 3/10
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 1,25 williamhill logo
Oavgjort 7,25 nordicbet logo
Newcastle 13,25 comeon logo
Över 2,5 mål 1,47 redbet logo
Under 2,5 mål 3,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: