Speltips, Manchester City – Southampton 28/11: Målpartaj att vänta

Spelbloggare Publicerat: 28 November 2015

Etihad Stadium brukar vara en arena där åskådarna bjuds på underhållande fotboll och målrika matcher. När Manchester City får besök av Southampton talar det mesta för att det fortsätter på det insnöade spåret.

Från att ha varit klockrena favoriter till titeln, till att vara starkt kritiserade – det svänger fort för Manchester City! Vi kan nästan räkna med att det kommer fortsätta likadant, som man under perioder varit så starka och vid andra tillfällen fallit ihop som ett korthus.

Förstaplatsen är tappad, men med i racet är man i allra högsta grad. Toppen är alltjämt jämn och tät och från tredjeplatsen skiljer det bara två pinnar upp till kullen och – hör och häpna – Leicester. Samma Leicester som tippades i botten inför spelåret.

Southampton hade chansen att haka på toppen, men förlorade med 0-1 hemma mot ett hårt arbetande Stoke för exakt en vecka sedan – en match där udden var totalt avtrubbad. Skapades förvånansvärt lite. Detta innebär att man hittas på åttondeplats, med fyra pinnar upp till Tottenham och Europaplatserna. Blir svårt att hämta in, framförallt med tanke på det tuffa spelschemat som väntar de närmsta veckorna.

Defensiva skadebekymmer

Värden ska, såklart, vara storfavoriter här. 1,60 x insatsen är dock inte ett odds som lockar oss för den raka ettan när City hamnat i en rejäl formvurpa. Precis innan uppehållet fick man bara 0-0 borta mot Aston Villa. Efter det: 1-4-förlust hemma mot Liverpool och nu senast i Turin, när man besökte Juventus i CL, skrevs förlustsiffrorna 0-1.

Har det helt enkelt svårt att lita på City för tillfället. Vad vi däremot kan räkna med – det är fart och fläkt, som alltid på Etihad Stadium. Åtta raka matcher på arenan har bjudit på minst tre mål, ofta klart fler, och med båda sidor antecknade i målprotokollet.

En trend som är enkel att se är hur försvaret kollapsar utan mittbackspjäsen tillika kaptenen Vincent Kompany – nu är han out. Skillnaden med kontra utan honom är extremt betydande när försvarsspelet redan med honom är den ömma punkten i laget. På det: hans ersättare Eliaqium Mangala är osäker för spel och världsklasskeepern Joe Hart likaså.

Att Southamptons bästa målskytt i Graziano Pellé saknas blir som en fis i rymden gällande den offensiva och defensiva balansen.

Ett uppretat Manchester City med stora defensiva bekymmer… Kan inte annat än att de det här bli ett målpartaj. Över 2,5 mål spelas därför till 1,75x hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (1 500 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 28/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 1,60 betsson logo
Oavgjort 4,35 unibet logo
Southampton 6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,75 betsafe logo
Under 2,5 mål 2,25 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: