milan atalanta 7/11

Speltips, Milan – Atalanta 7/11: Formkurvorna pekar åt olika håll

San Siro är platsen, Milan värden och Atalanta gästen – en match där vi inte har det svårt alls att välja sida.

Handlar om att koppla kontakt med toppen och framförallt Europaplatserna. Sexan Milan mot åttan Atalanta på 19 respektive 17 pinnar vardera. Bara målskillnaden skiljer de förstnämnda från den sista EL-platsen, vilken innehas av Sassuolo och upp till toppen av kullen – fem pinnar.

Titelracet är fortfarande inte kört att bli inblandade i, men visst är känslan att det finns åtminstone ett par konkurrenter som är vassare och inte borde släppa förbi varken Milan eller Atalanta i tabellen. Detta trots att Milan, i alla fall i min bok, har deras bästa trupp sedan storhetsperioden för flera år sedan.

Skulle dock bli förvånad om Atalanta fortfarande är med i racet om Europabiljetterna när vi närmar oss slutet av spelåret. De håller möjligen för mitten, men inte mycket mer än så. På sin höjd – mediokra. Verkligheten kommer hinna ikapp.

Handikappspelas

Vilket då för oss in på den här matchen – tror att Milan kan få proppen ur och hämta in en enkel trea till tabellen.

En rad komponenter som talar för värdens favör denna lördagskväll; klasskillnaden, hemmaplan och formkurvorna. Har faktiskt svårt att se Atalanta klara av att följa med speciellt bra i händelserna här.

Blivit få klara vinster för Milan under spelåret – i vissa fall oförtjänt att siffrorna inte blivit större – men fyra av fem matcher har likväl vunnits på San Siro och det tyder på en enorm styrka. Man har kvalitén att skölja framåt på hemmaplan; styra och ställa.

Atalanta är erkänt mindre vassa på resande fot; står med en vinst, ett kryss och fyra förluster. De tre senaste – mot Fiorentina, Juventus samt Bologna – har alla förlorats med minst två baljor och man själva inte lyckats hamna i målprotokollet. Förra veckans prestation mot de sistnämnda i andra halvlek var under all kritik.

För Milan – tre raka vinster och en spelidé som sitter allt bättre. Pricken över i:et var senast när Lazio avvärjdes med 3-1 på bortaplan – det är makalöst imponerande. Så vassa som man var.

Minus för Milan med Giacomo Bonaventura out, men han ska kunna ersättas på ett okej sätt. Gästerna saknar betydande Boukary Dramé i backlinjen.

Ettan duger till 1,70x, men som nämnt; jag har proppen ur-känsla här. Milan -1 mål (3-vägshandikapp) – polletter in vid hemmavinst med minst två baljor – spelas till 2,88x hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Milan -1 mål (3-vägshandikapp)
Odds: 2,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet
Spelstopp: 20:45, lördag 7/11
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Milan 1,70
Oavgjort 3,90
Atalanta 5,50 Regler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,00
Under 2,5 mål 1,89

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 59%
X: 26%
2: 18%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 53%