Speltips, Milan – Inter 25/7: Vänskapsderby – trendbrott?

Spelbloggare Publicerat: 24 July 2015

Både Milan och Inter har sett sårbara ut defensivt under försäsongen och när de möts i Kina kan det bli på tal om ett målpartaj.

Milan siktar på att åter bli en del av den italienska och europeiska toppen. Kapitalägarna har fått plocka upp plånböckerna och det råder full fart på transfermarknaden. Flera intressanta spelare har anlänt; Carlos Bacca är en av dessa, anfallaren som gjorde 34 mål på 71 matcher i fjol. Talas också om att man ska vara nära att återanknyta Zlatan Ibrahimovic – om så blir fallet kan man absolut snacka om ett världsklassanfall.

Precis som lokalrivalen Milan var Inter en stor besvikelse i fjol. Det blev en åttondeplats, tre pinnar före just Milan – men tränaren Roberto Mancini har ändå fått stanna på sin post. Inte samma omstartskänsla i Inter, även om det kommit in en del intressanta spelare; Geoffrey Kondogia är en, Martín Montoya en annan.

Trendbrott?

Varit målsnålt i detta derby de senaste åren, men här tror jag att ett trendbrott kan lura runt hörnet – kanske blir det till och med början på en ny trend? Dels är det en vänskapsmatch – derbykänslan försvinner – och spelarna kan vara mer avslappnade; här ska inte främst resultat lösas, utan det är en bra prestation man ska få ut.

Och dels är Milan förstärkta – sannolikt kommer vi få se ett mer bollrullande och offensivt lagt Milan det kommande året. På topp får man in Carlos Bacca, som ska debutera, och det är en spelare av ren och skär klass. Här ska han debutera i den rödsvarta tröjan.

Båda lagen inledde försäsongen med två vänskapsmatcher vardera mot klart sämre motstånd – Milan vann med 5-1 mot både Alcione och Legnano och Inter med 4-3 mot Stuttgarter Kickers och 4-2 mot Carpi. Därefter – tuffare motstånd. Lyon för Milan innebar 1-2-förlust och Bayern München för Inter innebar 0-1-förlust.

Tycker vi fått fler offensiva besked av båda parterna. Defensiven har inte i närheten varit tillräckligt tajt.

Ser vi till alla matcherna i International Champions Cup, 11 stycken till antalet, har nio bjudit på minst tre mål. Tror det fortsätter på samma spår här och över 2,5 mål spelas till fina 1,85x hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 14:00, lördag 25/7
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Milan 2,90 williamhill logo
Oavgjort 3,40 mybet logo
Inter 2,40 betsson logo
Över 2,5 mål 1,85 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: