21 oktober 2016 Monaco Montpellier

Speltips, Monaco – Lyon 16/10: Fint spelvärde på målmarknaden

Fredagsbataljen i Frankrike och Ligue 1 bjuder Monaco och Lyon, som båda saknar flera viktiga pjäser i defensiven, på. Målrikt att vänta?

Ödesmatch är möjligen att ta i, men här står tre mycket betydande pinnar på spel. Tiondeplacerade Monaco står på 13 pinnar och sexan Lyon 15 pinnar – avståndet upp till serieledande Paris Saint-Germain är redan nu stort och de under dem kan också rycka ifrån rejält.

Situationen dock lite mer krisande för Monaco, inte bara för det faktum att man är två pinnar bakom sina motståndare här – de verkar också lida av en identitetskris i spelet. Under fjolåret, och flera år dessförinnan för den delen, var man stärkta av det oerhört stabila försvarsspelet – nu rasar målen in, ett efter annat.

Med 1-1-matchen mot Tottenham i Europa League står Monaco just nu på tre oavgjorda i följd. Extrema illa ute var man nu nu senast, hemma mot Rennes; motståndarna var bara en missad straffspark från att vinna och den pinnen ska man därför vara tacksamma över.

Lyon är lite upp och ner; det verkade som man var nära att falla in i en liten formdipp efter förluster över Bordeaux och spanska Valencia, men tillbaka på vinnarspåret var man precis innan uppehållet när Reims avvärjdes med 1-0 på hemmaplan.

Defensiva bekymmer

Svårbedömd 1×2-marknad – tycker oddssättarna täcker den väl och att det inte kan hittas klart värde åt det ena eller andra hållet. Möjligen att krysset kan vara av intresse till 3,30 x polletterna – erbjudet av Titanbet och Winner – men vi skiftar istället marknad.

Och som ingressen avslöjade handlar det om – mål. Monacos försvarsspel har varit under all kritik under den första delen av serien och trots att det varit uppehåll skulle det förvåna om allt helt plötsligt skulle vara frid och fröjd. Sviterna från de inledande matcherna finns kvar – man är helt enkelt inte lika stabila som förut.

Inte bättre förutsättningar får man tack vare den löjligt tuffa skadesituationen truppen är drabbad av. Från backlinjen saknas Almamy Touré och eventuellt Fabio Coentrão (skadade), Andrea Raggi samt Ricardo Carvalho (avstängda) och mittfältet är även det sönderslitet med en rad spelare borta. Framåt ska man vara hela.

Ännu värre för Lyon – och det är defensivt man har problem. Försvararna Aldo Kalulu och Milan Bisevac är helt out, Henri Bedimo och Jeremy Morel osäkra. Även ett par pjäser borta på mittfältet.

Två sönderrivna trupper och ett Monaco som varit katastrofala bakåt medan offensiven fungerat helt okej. I sex raka av deras matcher har det målats åt båda håll och för Lyon i tre av de sex senaste.

Råder oenighet på målmarknaden – Unibet sticker ut och erbjuder 1,93x för att båda lagen ska göra mål medan exempelvis Mybet är nere på 1,65x för samma spel. Synas med glädje.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 16/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Monaco 2,50
Oavgjort 3,30
Lyon 3,15
Över 2,5 mål 2,16
Under 2,5 mål 1,75

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 40%
X: 30%
2: 32%
Över 2,5 mål: 46%
Under 2,5 mål: 57%