27 september 2016 CSKA Moskva Tottenham

Speltips, Monaco – Tottenham 1/10: Oddssättarna med tankarna i förra spelåret

Oddsrörelserna är snabba inför EL-matchen mellan Monaco och Tottenham, men ett visst spelbolag är kvar på samma nivå. Vi håller tummarna för – mål.

CL-veckan är avverkad och nivån sänks en nivå – Europa League. Här är det dock två av de mer namnstarka i turneringen, två som borde ses med bra chans att nå en bra bit i slutspelet.

Tottenham kasserade in en enkel trea i premiärmatchen mot, i relation till de andra, usla Qarabag från Azerbajdzjan. 0-1 vändes till 3-1 utan att spelarna behövde stressas upp alltför mycket och då vilades ett antal betydande pjäser, exempelvis Harry Kane fick inleda på bänken.

Gynnsamt resultat för Monaco också; 1-1 fick man borta mot Anderlecht efter att inhoppande Lacina Traoré, bjässen för Elfenbenskusten, forcerade in lagets mål så sent som i den 85:e minuten. Ingen hallelujaprestation, men alltjämt starkt att lösa kryss i bortamatcherna. Anderlecht håller ändå viss standard.

Gott om resultat talar för spelet

Kvartsfinal i Champions League under fjolåret – succéreceptet: den briljanta defensiven och vassa omställningsspelet. Monaco har dock förändrats på flera sätt och vis; truppen och därav även hur man spelar. Till det sämre? Jo, det är känslan.

Den här superdefensiven har vi inte fått se skymten av i alla fall. Man läcker in mål, släppt in flest av de på den övre tabellhalvan i Ligue 1; 13 stycken på åtta matcher. 12 har det blivit framåt och resultatraden är 3-2-2, vilket placerar dem som nia.

Denna trend håller också i Europa. I CL-kvalets tredje runda avancerade man förbi Young Boys med 7-1 över två matcher och förlorade därefter play off:et över Valencia efter 1-3 borta och 2-1 hemma. Monaco verkar – är – förändrat och oddssättarna verkar inte vilja inse det ännu. Resultaten i de tre senaste matcherna, alla i serien, är: 3-3, 3-2 och 2-3.

Funnits vissa problem för Tottenham i offensiven i starten av spelåret, men känslan är att knutarna börjar lossna. 4-1 krossades Manchester City med senast – Harry Kane fick in sin första balja för säsongen – och dessförinnan blev det en 1-2-förlust i cupen över Arsenal och då var matchbilden under perioder helt öppen.

Helt säker på att Tottenham kommer till Stade Louis II för att spela fotboll och inte backa hemåt. Och på hemmaplan måste Monaco spela med i den melodin. Målrikt är min tanke – och att målen fördelas åt båda sidorna.

Osäkert huruvida Monacos ytterback Almamy Toures kan medverka – sällan bra att behöva rotera i backlinjen.

Vi har fått se en del oddsrörelser på målmarknaderna de senaste timmarna (17:15 30/9), men Unibet står kvar med fina 2,07x för att båda sidorna ska hitta nätet. Flera andra är nere och värderar det som fifty-fifty på ja/nej och känslan är att fler kommer haka på. Investerar redan nu.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 1/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Monaco 2,20
Oavgjort 3,40 Regler och villkor gäller.
Tottenham 3,80
Över 2,5 mål 2,30
Under 2,5 mål 1,67

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 45%
X: 29%
2: 26%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 60%