Speltips, Paris Saint-Germain – Marseille 4/10: Brukar bli en ensidig historia

Spelbloggare Publicerat: 4 October 2015

Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain kör över allt och alla för tillfället – då borde ett Marseille som ännu inte kommit upp i normal standard borde ses med minimal chans att bryta serieledarens svit.

Två stora rivaler i vad som kallas Le Classique – PSG mot Marseille. Trots att båda hittats brukar hittas uppe i toppen, är det sällan som matcherna brukar bli speciellt jämna, där har PSG en enorm fördel. Nu känns det som att skillnaden mellan parterna är större än den varit på en bra tid och vi har svårt att se värden svika här.

Svårt att sätta fingret på exakt vad som står fel till i Marseille – totalt genomusla har man varit; åtta pinnar på lika många matcher är facit hittills och att schemat skulle varit speciellt tufft kan man inte heller skylla på.

Inte visar man tendenser till att vända på den katastrofala formkurvan heller; två raka matcher, båda på hemmaplan, har förlorats, den ena mot Angers och den andra mot Slovan Liberec i Europa League – under all möjlig kritik.

Dessutom tvingas man rotera i backlinjen i och med Benjamin Mendys avstängning. Abou Diaby är fortfarande ur matchform och tas därför inte med i truppen.

Vunnit åtta raka inbördesmatcher

Bättre besked för PSG – ur alla synvinklar. Hela truppen är intakt och man kan mönstra bästa möjliga startelva.

Det är löjligt hur dominanta Paris Saint-Germain ändå är i den franska klubbfotbollen; den fjärde raka titeln kommer, med all sannolikhet, kammas in – just nu toppas serien med fyra pinnar ner till jagande Saint Ètienne. 20 pinnar har man löst på åtta matcher och det imponerar enormt, plusmålskillnaden på 13 likaså.

I veckan vann man 3-0 borta över Shakhtar Donetsk i CL – den tredje raka vinsten där man vunnit med just tre baljors marginal. Motståndarna i de andra matcherna var Nantes och Guingamp. Verkligen allt klaffar för tillfället.

Åtta inbördesmatcher i följd har PSG vunnit; de fem på hemmaplan med 2-0 allihopa. Som nämnt, nu känns skillnaden mellan parterna också större än på en bra tid tillbaka. Stabil hemmavinst att vänta? Lutar åt det.

Plockar PSG -1,25 mål (asian handicap) – innebär halv förlust och halva insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till 1,85 x fläsket hos Bet365.

 

 

Speltips:

Speltips: Paris Saint-Germain -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, söndag 4/10
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.