Speltips, Rubin Kazan – Liverpool: Kloppeffekten slår in även i Europa?

Spelbloggare Publicerat: 5 November 2015

1-1 slutade det på Anfield när Liverpool och Rubin Kazan rykte ihop senast – nu vankas match i Ryssland och vi väljer sida.

Lite, eller ja; helt oväntat är det schweiziska Sion som tagit kontroll över förstaplatsen i grupp B och mycket ska till för att slutspelet ska missas. Bakom dem är det helt öppet och jämnt om den åtråvärda silverplatsen.

1. Sion, 3: 2-1-0, 7 poäng, +2
2. Liverpool, 3: 0-3-0, 3 poäng, +0
3. Bordeaux, 3: 0-2-1, 2 poäng, -1
4. Rubin Kazan, 3: 0-2-1, 2 poäng, -1

Anmärkningsvärt att det fortfarande bara är Sion som inte har en nolla i vinstkolumnen efter tre matcher. Krysset har, som ni ser, varit återkommande och exempelvis Liverpool har spelat 1-1 i alla sina matcher.

Liverpool tar första trean

Är dock inne på att Liverpool ska kunna fixa sin första trea här, trots att man nu bara fick oavgjort i hemmamötet och att de engelska lagen har en förmåga att svika ute i Europa, haft så inte minst under de senaste åren.

Det handlar inte om att Liverpool är sådär makalöst bra – har ju varit inne på att de ofta lever lite på sitt namn – men formkurvan pekar i alla fall uppåt. Efter fem raka kryssmatcher har man nu vunnit två i följd, ena hemma mot Bournemouth och andra borta mot Chelsea. Även om de blåa från London inte är i närheten av lika bra som i fjol, är det oerhört starkt att vinna med 3-1 på Stamford Bridge.

Framförallt verkar det som att den här mardrömstrenden med kryssen är över och att Jürgen Kloppeffekten slagit in. Avsevärt bättre prestation mot Chelsea än vad vi blivit vana med att få skåda de senaste veckorna.

Men främst handlar det om Rubin Kazans bristande kvalitéer. Klubben har blivit vana att härja ute i Europa, stått för en rad storskrällar de senaste åren, men blivit av med i stort sett hela truppen från den tiden och lider av ekonomiska bekymmer. Effekten – från en femteplats i fjol till att nu slåss för sin överlevnad i den ryska förstadivisionen.

Bra med vilotid för Liverpool inför matchen och undertecknad skulle bli förvånad om Klopp väljer att rotera alltför mycket. Positiva besked är att Christian Benteke verkar vara redo för att starta efter sitt skadeuppehåll.

Kazan får spela utan den ordinarie ytterbacken Oleg Kuzmin – ett stort avbräck.

Den raka tvåan till dubbelt köper vi direkt.

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner, rak tvåa
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 5/11
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rubin Kazan 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,60 betway logo
Liverpool 2,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,10 mybet logo
Under 2,5 mål 1,78 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: