Speltips, Serbien – Portugal 11/10: Förutsättningarna öppnar för mål

Spelbloggare Publicerat: 11 October 2015

En närmast helt betydelselös batalj väntar i EM-kvalet när Serbien och Portugal drabbar samman på Partizan Stadium. Öppnar upp för – mål?

Med Cristiano Ronaldo i spetsen kan man spontant tänka att Portugal ska vara ett framåtlutat landslag vars matcher bjuder på mål i mängder, fart och fläkt, men det som främst sticker ut är faktiskt – disciplinen. 1-0 har varit ett återkommande resultat, få mål och chanser släpps till. Så har det i alla fall sett ut här i kvalet.

Speciellt storstilat – inte direkt. EM-biljetten är dock redan säkrad efter sex vinster av sju möjliga, medan övrig match slutade i förlust. Motståndet av blandad kvalité, men starkt får det ändå ses som när man fäktats mot exempelvis Danmark och Albanien, vilka det står emellan om andra- respektive tredjeplatsen.

Inte heller Serbien har överhuvudtaget någonting att spela om – man har varit en klar besvikelse med resultatraden 2-1-4 (tre minuspinnar på det också). Laget vaknade helt enkelt försent – de två enda vinsterna har kommit i de två senaste matcherna mot Armenien respektive Albanien – och vill nu bara avsluta snyggt inför hemmapubliken.

Bra betalt överspel

Tycker att förutsättningarna öppnar för att vi kan vänta en mer underhållande batalj än vad det kunnat bli om matchen varit av direkt betydelse; att bägge parter eventuellt kan bjuda upp lite mer.

Rotation kommer vi få se från bortalagets sida; superstjärnan tillika spetsen Cristiano Ronaldo väntas ställas vid sidan av och det talar förstås emot tankarna om en målrik batalj. Dock vill jag påstå att den nämnda faktorn ovanför är av större betydelse och dessutom ser det också ut som att man ska möblera om i backlinjen – Fabio Coentrão och Ricardo Carvalho lär också vilas.

Och ja, Serbien blir också av med betydande pjäser i defensiven. Generalen i mittförsvaret, Chelseas Branislav Ivanovic, blev skadad senast och ska inte hinna bli hel till matchen.

Tror helt enkelt att Portugal kan komma att släppa lite på den sinnessjuka disciplinen som visats upp, för att istället vilja bidra till att pusha upp tempot. Mot ett Serbien, som trots sin prekära situation, fått ingjutet självförtroende i truppen – fyra mål har man gjort på de två senaste matcherna – kan det säkerligen straffa sig.

Mållinan är utställd på 2,0 – en lina som två av Portugals sju matcher blivit överstigen och understigen i övriga. För Serbien har tre av matcherna klivit över linan och resterande fyra alla bjudit på exakt två baljor och skulle således rättats som void. I den omvända matchen fick vi se tre mål.

1,90 x polletterna för överspelet är mer än okej och synas.

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 11/10
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Serbien 2,55 nordicbet logo
Oavgjort 3,25 ladbrokes logo
Portugal 3,25 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,60 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,57 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: