Speltips, Southampton – Vitesse 30/7: Värdesiffror på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 30 July 2015

Southampton är tillbaka på Europas radar och kliver in i kvalet mot Europa League under torsdagen – detta mot ett Vitesse som vi tror kan bjuda på en fajt.

Det var ett bra tag sedan Southampton senast spelade ute i Europa. 2003 var man i EL-kvalet, men åkte ut redan i den första rundan mot Steaua Bucuresti. Knappast så att supportrarna varit bortskämda med framgångar med andra ord och nu är förhoppningarna stora på laget.

Stort är det här hur som helst för Southampton som tagit rejäla kliv de senaste åren. Lagkaptenen tillika mittbacken José Fonte har uttalat att det här kommer bli ”hans stoltaste ögonblick i karriären”.

Kommer förstås bli stort Vitessespelarna också, men de har klart mer erfarenhet av Europaspel under 2000-talet även om man inte kommit så långt i turneringarna. I den inhemska serien som avslutades för lite mer än två månader sedan kom man på femteplatsen, vilket då alltså innebär EL-kval.

Underspelet vår favorit

Här ska det skilja ett par klasser och jag skulle bli förvånad om Vitesse lyckas skrälla och vinna över 180 minuter. 1,35-5,00-11,50 står 1×2-marknaden i – i denna match och för vilka som ska avancera vidare, 1,22-4,30. Och ja, det ska vara så pass stor skillnad mellan lagen och oddsen är i min bok rättvisande.

Däremot har jag svårt att se det här bli någon sprudlande match. Southampton lever främst på sina defensiva kvalitéer – näst minst mål, ett mer än serievinnarna Chelsea, släpptes in under den förra Premier League-upplagan. Blev ett par storvinster, men supervassa var man inte framåt över det stora hela.

Vitesse är helt okej försvarsmässigt och kommer ha med all sannolikhet ha som främsta mål att hålla nollan, om det misslyckas – se till att siffrorna hålls nere, här i det första mötet för att sedan kunna pusha upp positionerna lite mer i returen. Kan såklart hända att siffrorna skjuter i höjden i Southamptons fördel om Vitesse kommer fel ut i matchen, men det känns som att det här kan bli en målsnål batalj.

Dessutom – lagens respektive inhemska serier har inte börjat och det kan säkert ta en tid innan de kommer in i tempot.

Min favorit på 2,5-målslinan är underspelet och då är det bara att skicka in polletterna när vi erbjuds 2,03x för det. Utan tvekan värde i de siffrorna.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,03 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 30/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Southampton 1,35 redbet logo
Oavgjort 5,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Vitesse 11,50 unibet logo
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål 2,03 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: