7 oktober 2016 Luxemburg Sverige

Speltips, U21-EM, Sverige – Portugal 30/6: Får sagan ett lyckligt slut?

De svenska U21-hjältarna har, mot alla odds, nått finalen i sommarens EM, där de ställs mot urstarka Portugal. Får man fira, eller lämna Stadion Eden som silvermedaljörer?

Ladda upp spelkassan: Vi har samlat de bästa bonusarna inför EM-finalen från 12 spelbolag. Klicka här för att se alla bonusar.

Sagan fortsätter. Sveriges väg till den här finalen kunde, eller borde kanske till och med, tagit slut redan innan mästerskapet började. Efter fyra raka vinster i slutskedet av kvalet så plockades förstaplatsen, en pinne framför både Grekland och Polen, två före Turkiet.

Det innebar play off-spel – och där ställdes Frankrike ut som stora favoriter. I Le Mans var det också klasskillnad och till returmötet hade Sverige ett 0-2-underläge att hämta in – vilket också gjordes efter 4-1 på Örjans Vall. I den matchen satte vi bland annat spelet, att Sverige skulle avancera vidare, till tio x fläsket.

Väl i mästerskapet sades Sverige ha en av de sämsta trupperna, men efter stor dramatik plockades andraplatsen i gruppspelet, strax bakom just Portugal och före England på målskillnad. Målet som innebar att succén var ett faktum, det kom i den 89:e minuten och den inte helt vana matchvinnaren var utlandsproffset Simon Tibbling.

Semifinalen vanns desto mer bekvämt. Danmark avverkades med 4-1 trots litet bollinnehav; anfallsspelet var extremt vasst och det var egentligen just efter den matchen som omvärlden börjat få upp ögonen för Sverige som ett allvarligt hot i U21-sammanhang. Vinsten innebar dessutom att vårt speltips till 2,3x satt.

Portugisisk landslagsfotboll väntar en strålande framtiden. U21-sektionen är den bästa på flera år, vilket visats hela vägen hit. Kvalgruppspelet toppades med åtta vinster av åtta möjliga och en målskillnad på 22-6 och i play off-dubbelmötet till mästerskapet besegrades starka Holland med klara 7-4.

Succén har också fortsatt. Gruppspelet kom man etta i efter vinst mot England samt oavgjort mot Italien och just Sverige. Man fullständigt briljerar och i semifinalen drabbade man samman med förhandsfavoriten till titeln, Tyskland. Då bled det proppen ur och vann med 5-0 – ja, fem mål mot noll!

Värdespel

I grund och botten är Portugal bättre, det råder det ingen tvekan om och att de ställs ut som rätt klara favoriter i finalen är befogat. 1×2-marknaden står i skrivandets stund i 5,00-3,60-1,83. Själv hade jag, om jag hade haft titeln oddssättare, dock velat skicka över någon decimal från vänster till höger.

Sverige, ja. Deras väg hit har mer eller mindre varit omöjlig; alla hinder som passerats, alla underlägen som vänts. Semifinalen var ett enormt styrkebesked. Att krossa ett namnstarkt Danmark med tre baljor, det visar ändå på vilken högstanivå som finns i laget – en nivå som undertecknad, inför mästerskapet, inte trodde fanns.

Nu lekte Portugal förvisso bort Tyskland med förkrossande 5-0 och om spelarna vaknar på rätt sida kan siffrorna säkert skjuta i höjden även här. Men ser vi till inbördesmatchen i gruppspelet så var det ändå rätt jämnt och slutsiffrorna skrevs, som nämnt, 1-1.

Nåväl, med tanke på alla omöjliga hinder Sverige passerat ska de utan tvekan ha mer än 20% sannolikhet att stå som vinnare efter 90 spelade minuter. Raka ettan spelas därför till 5,0x hos Unibet.

Sveriges bästa bonusguide!

Vi guidar er till spelbolagens bästa oddsbonusar just nu. Mängder av helt unika bonusar.
Hämta din oddsbonus här.

Speltips:

Speltips: Sverige vinner, rak etta
Odds: 5,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 30/6
TV / Stream:  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = 78890]

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige 5,00
Oavgjort 3,60
Portugal 1,83
Över 2,5 mål 2,15
Under 2,5 mål 1,78

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 20%
X: 28%
2: 55%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 56%