Speltips, Frölunda – Ingolstadt 6/10: Bäddat för ännu en målfest

Spelbloggare Publicerat: 5 October 2015

Mer från CHL. Vi tar oss till Frölundaborg, där just Frölunda tar emot tyska Ingolstadt. Värden har två mål att hämta in från match nummer ett, det finns stora offensiva kvalitéer hos båda parter – som bäddat för målrikt?

Trots ett stort favoritskap redan i första matchen förlorade Frölunda match ett av två, detta efter att man tappat 2-0 till 4-2 och att avancera vidare ser ut att bli tuffare än vad det förutspåddes bli när lotten föll på Ingolstadt.

Den första perioden var oerhört välutförd av Frölunda och när man redan sex minuter in i händelserna hade två baljor ner var känslan att det bara skulle rinna på, att det kunde ha blivit på tal om en total överkörning.

Men matchen skulle ha två ansikten; de två följande perioderna steppade tyskarna upp rejält, eller om det mer eller mindre var så att de en gratisbiljett in i det här dubbelmötet av FHC. Fyra mål i följd och det här blir verkligen att match att se fram emot.

Bra betalt överspel

Det här är två skidskostarka och offensivt starka parter som drabbar samman – de öste in mål i gruppspelet – och nu måste Frölunda pusha upp positionerna och det bäddar för att en svängig och i sin tur målrik batalj kan vara att vänta.

I SHL har Frölunda fullständigt briljerat hittills; vunnit alla sina sex matcher, varav en efter straffar och en efter övertid. Det lyser om spelarna så fort de kommer in i offensiv zon – och så effektiva man är, medan det fortfarande finns saker att förbättra defensivt. Sex matcher i följd har klivit över 5,5 mål, flera av dem med stor marginal.

Räknar med att det sätts ett sprudlande tempo redan från nedsläpp och sett vilka lagtyper detta är kan jag inte annat än att tro på att vi får se en del mål här.

Faktum är att lagen möttes både 2012 och 2013 – när Ingolstadt var värd vann de med 8-5 och när Frölunda var dito vann istället de med 7-3. Med andra ord har tre av tre inbördesmatcher klivit över 5,5-målslinan.

2,10x för överspelet tackar vi Mybet för.

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 6/10
TV:  Visas inte på TV. (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda 1,30 williamhill logo
Oavgjort 6,50 titanbet logo
Ingolstadt 8,00 betway logo
Över 5,5 mål 2,10 mybet logo
Under 2,5 mål 1,77 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: