Speltips, Los Angeles – San Jose 8/10: Två lag ute efter revansch

Simon Pålsson Publicerat: 7 October 2015

Los Angeles King tar sig an San Jose Sharks i den första NHL-omgången för säsongen. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Det blir NHL på västkusten också. Det långa uppehållet är äntligen över och vi kastar oss rakt in i en fantastisk omgång med potentiellt väldigt underhållande hockey på andra sidan Atlanten.

Los Angeles Kings tar sig an San Jose Sharks i den första omgången och förutsättningarna för en underhållande tillställning är minst sagt goda. Vi har att göra med två lag som båda missade slutspelet förra säsongen och som med allra största sannolikhet är oerhört sugna på revansch i år.

Hemmalaget har haft en lite strulig sommar, med flera viktiga spelare på väg bort. Bland annat poängkungen Anze Kopitar har varit i heta diskussioner om sitt kontrakt, som det nu bara återstår en säsong på. Parterna har inte förhandlat fram en lösning och frågan är om det ovissa kontraktsläget påverkar honom negativt eller om det snarare blir en extra sporre?

Förutsättningarna är som helst inte optimala. I övrigt har de plockat in Jhonas Enroth, Christian Ehrhoff, Milan Lucic och Adrain Kempe, den sistnämnda från Modo. Spännande värvningar, men frågan är om det verkligen räcker?

Tveksam förberedelse av San Jose Sharks

Gästande San Jose Sharks har kritiserats för en slarvig sommar när det kommer till att bygga truppen inför säsongen. Trots löften om att man både skulle bygga om och föryngra truppen har det blivit tvärtom. Ett fåtal värvningar, där Joel Ward och Paul Martin är de enda utespelarna, och dessutom fokus på äldre spelare från San Jose Sharks.

Det är helt enkelt två lagbyggen som vi inte riktigt vet var vi har. Försäsongen för de båda lagen har vittnat om att det fortsatt finns en hel del att jobba på, med tanke på att man blandat bra och mindre bra prestationer.

En tradition som finns när de här båda lagen drabbar samman är tämligen målsnåla matcher, åtminstone med NHL-mått mätt. Endast i två av de nio senaste NHL-mötena lagen emellan har vi fått se minst sex mål. En annan sak som talar för målsnålt är båda lagen haft svårt att få offensiven att funka klockrent under försäsongen, men att de defensivt spelat helt okej.

Med tanke på det rådande läget och det faktum att premiärer ofta blir målsnåla tycker vi att Unibet bjuder oss på ett fint odds när vi kan spela under 5 mål under matchens ordinarie tid till 1,91 gånger pengarna. Vi får då pengarna tillbaka vid fem mål och vinner om det blir max fyra mål i matchen.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:30, torsdag 8/10
TV:    viasathockey logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Los Angeles Kings  2,20 nordicbet logo
Oavgjort  4,00 ladbrokes logo
San Jose Sharks  3,25 bwin logo
Över 5,5 mål  2,45 bwin logo
Under 5,5 mål  1,63 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: